fbpx

Снятинці вимагають залишити Шимчука на посаді директора Снятинського дитячого будинку-інтернату

Суспільство 11:37, 24.12, 2014

До голови обласної ради Василя Скрипничука приїхала "делегація" зі Снятина та вимагала залишити на посаді директора Снятинського дитячого будинку-інтернату Леонтія Шимчука.

Нагадаємо, на попередній сесії облради після виступу екс-вихованця інтернату Ігоря Лещишина та за наполяганням депутата від ВО "Свобода" Василя Поповича роботу директора інтернату Леонтія Шимчука визнали незадовільною. Інвалід 3-ї групи з психіатрії Ігор Лещишин заявив, що в закладі знущаються над дітьми, хоча спеціально створена комісія, яка проводила перевірку перед сесією, жодних порушень не виявила і зауважень до роботи керівництва закладу не мала. Колектив Снятинського дитячого будинку-інтернату і батьки вихованців виступили на захист директора.

23 грудня до голови обласної ради Василя Скрипничука прийшли працівники, батьки вихованців, представники громадських та благодійних організацій, снятинської Самооборони із вимогами залишити на посаді директора сиротинця. Голова обради сказав, що ініціює на сесії, яка відбудеться 29 грудня, створення комісії, яка перевірить роботу Снятинського дитбудинку, та запропонував, щоб до неї увійшли представники громадськості. Також Скрипничук сказав, що теперішній директор після закінчення його контракту 31 грудня буде призначений виконуючим обов'язки директора.

Заступник директора департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська відмовилась коментувати ситуацію, що склалась навколо Снятинського дитячого будинку-інтернату. Вона лише зазначила: "Тут надто багато є жертв і питань… Мені достатньо тих, що я маю".

У ЗМІ повідомлялося, що на місце директора Снятинського дитячого будинку-інтернату вже є кандидатури. 

Зазначимо, директор Леонтій Шимчук працює на посаді близько 22 років. В інтернаті перебувають хлопці від 8 до 35 років. І нещодавно керівник добився, щоб у закладі відкрили "Психоневрологічне відділення". У ньому залишатимуться люди, що досягли 35-річного віку, замість переведення до геріатричних закладів, адаптуватися в яких таким особам майже неможливо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: