fbpx

Громади гірських районів проти закриття МРЕВ у Косові – люди вийшли на пікет

Суспільство 11:44, 17.03, 2015

Учора біля приміщення МРЕВ у Косові зібралися більше сотні предаствників Самооборони з Верховинського і Косівського районів. Люди вимагали не допустити ліквідації МРЕВ, яке обслуговує громади двох гірських районів.

Вимоги пікетувальників підтримали і депутати обох районних рад. 

У зверненнях райрад до начальника обласного УМВС Миколи Семенишина та міністра МВС Арсена Авакова йдеться про незручності, які спричинить для мешканців ліквідація МРЕВ, що обслуговує громади двох районів. 

"У нашому районі послугами Косівського МРЕВ користуються понад 4500 власників транспортних засобів, тисячі водіїв різних категорій, автошкола…" – пишуть депутати Верховинської райради, зауважуючи, що в разі приєднання району до Коломийського чи Надвірнянського МРЕВ людям доведеться долати іноді й понад сотню кілометрів за документами. 

"Ліквідація МРЕВ є неприпустимою для мешканців району і спричинить для них значні незручності", – підтримав вимоги верховинців голова Косівської районної ради Михайло Шатрук

Сьогодні в місцевому Центрі надання послуг, пов'язаних з використанням транспортних засобів, з обслуговування Косівського та Верховинського районів (МРЕВ) працює три особи. Приміщення Центр орендує в місцевого підприємця за символічну плату – 1 гривню.

Коли на зустрічі заговорили про оптимізацію витрат, підприємець погодився взяти на себе й оплату комунальних послуг – тільки б Центр не закривали. 

Поки в Косові тривав пікет, працівники МРЕВ перебували на нараді в обласному УДАІ. В. о. начальника Центру Ярема Бойчук повідомив, що порушив питання на нараді і начальник обласного ДАІ Валерій Накипілий підтвердив, що під скорочення підпадають всі троє працівників Косівського МРЕВ включно з начальником. 

До пікетувальників приїхав голова Косівської райради Михайло Шатрук і запевнив, що спільно з РДА депутати повторно писатимуть звернення, але "вже не до обласного начальства, яке нічого не вирішує, а одразу до міністра Арсена Авакова".

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: