fbpx Гройсман збирається замінити міністра енергетики Ігоря Насалика, – ЗМІ | Курс

Гройсман збирається замінити міністра енергетики Ігоря Насалика, – ЗМІ

Суспільство 09:14, 07.06, 2017

Найбільш вірогідним наступником Насалика на посаді міністра енергетики є Олександр Домбровський.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик найближчим часом покине свою посаду. Рішення про зміну Насалика вже прийняте прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Наразі йдуть консультації щодо персони наступника. Про це стало відомо від джерела з оточення прем'єра, де ця інформація активно обговорюється, повідомляє Gazeta.ua.

Найбільш вірогідним наступником Насалика на посаді міністра енергетики може стати уродженець села Калинівка Вінницької області, керівник профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу у Верховній Раді Олександр Домбровський. На виборах у Верховну Раду 2014 року він був переобраний народним депутатом України від виборчого округу № 11, висувався від Блоку Петра Порошенка і набрав 51% голосів.

За даними джерела в Кабміні, там розглядаються також кандидатури екс-міністрів енергетики Івана Плачкова і Володимира Демчишина.

"Напередодні очікуваних літніх пікових навантажень на енергосистему України, в умовах дефіциту вугілля, наступник Насалика повинен бути компетентним і розуміючим реальну обстановку в енергетиці України", – нарікають в Кабміні.

Крім того, за інформацією джерела, в Кабміні не виключають вірогідність того, що Насалик втримається на своїй посаді за умови, що всі інші кандидати відмовляться приймати галузь в настільки важкий час. Ключовою претензією до Насалика є повна відсутність конкретних дій міністерства щодо реформування галузі на тлі великого числа сумнівних публічних заяв міністра. З початку 2017 року міністерство енергетики демонструє втрату контролю над ситуацією, починаючи з блокади поставок вугілля з ОРДЛО і закінчуючи бойкотуванням діяльності НАК "Нафтогаз" України, вважають у Кабміні. Зміна керівника повинна оздоровити ситуацію і дати новий імпульс реформам в енергетичній сфері.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: