fbpx

Група "Перкалаба" вже відійшла в історію, – Олег "Мох" Гнатів

Культура 08:01, 11.05, 2017

Минулого місяця оновлений склад групи Familia Perkalaba презентував нову музичну програму, яка увійшла у міні-платівку Argelujah. Музиканти записували її у карпатському урочищі поблизу Говерли.

Продюсер групи Олег "Мох" Гнатів поділився із ZАХІD.NET досвідом запису альбому у віддаленій гуцульській хатині, розповів про сучасний стан українського шоу-бізнесу та пояснив, чому "Перкалаба" стала культурним явищем.

"Ідея запису альбому в горах з’явилася давно, ще перед попередньою платівкою "Джєрґа". Тоді нам не вдалося реалізувати задум. Цього разу допомогли івано-франківські лісники. EP Argelujah записували у звичайній гуцульській хаті поблизу Ворохти, під Говерлою. Це так зване урочище Арджелюджа, що і дало назву альбому. Запис тривав чотири дні. Працювали з ранку до пізньої ночі. У місті цей процес розривається, розтягується. А в горах ми перебували на одній хвилі, відчували спільні вібрації. Експеримент, думаю, виявився вдалим. Такий своєрідний тімбілдинг нам був потрібен", – розповів Олег Гнатів.

Він відзначив, що жодних технічних проблем під час запису альбому не було. Студійне обладнання везли зі собою.

"Кожен альбом для нас є важливим кроком. Argelujah  це черговий крок вперед. Так, у нас оновився склад музикантів, змінилася назва. Група "Перкалаба" вже відійшла в історію. Сьогоднішня наша творчість  це вже реінкарнація тих ідей, які досі нас об’єднують. "Перкалаба" перетнула кордони свого існування як музична формація. Про неї вже варто говорити як про певне культурне явище, навколо якого сформувалося ціле середовище митців  музикантів, художників, режисерів… На базі "Перкалаби" виникло кілька музичних колективів. Це вже велика фамілія, тобто родина",  відзначає продюсер Familia Perkalaba.

Олега Гнатіва, більш відомого під псевдонімом "Мох", часто називають патріархом української альтернативної музичної сцени. Він представник мистецького руху кінця 1980-х, один із перших вітчизняних музичних менеджерів. Відомий як продюсер легендарної івано-франківської гуцул-ска-панк-групи "Перкалаба", що знайшла прихильників далеко за межами України.

За свою 18-річну історію через колектив пройшло з десяток музикантів. Та найболючішої трансформації "Перкалаба" зазнала у 2013-му, коли групу залишив ексцентричний вокаліст-тромбоніст Андрій "Федот" Федотов. Незабаром гурт представив нового фронтмена  Василя Юрціва, а відтак змінилась і назва групи  Familia Perkalaba.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: