fbpx

Гуцульські зґарди допомогли зібрати для прикарпатських вояків майже 20 тисяч гривень

Суспільство 12:25, 14.07, 2014

Під час благодійного ярмарку-розпродажу гуцульських зґардів, що відбувся в Івано-Франківську 13 липня, вдалося зібрати 8650 гривень. Кожному покупцеві видавали іменну подяку за допомогу військовим.

Люди дуже тепло відгукувалися про ідею допомогти воякам з допомогою зґардів. Найбільш охоче купували зґарди вартістю 150, 250 та 350 гривень. Покупець, який купив найдоржчу зґарду –​ за 750 грн, побажав, щоб її передали військовому на ім'я Роман. Кілька людей пожертвували по 100 гривень.

На фестивалі “Артполе” в Унежі волонтери благодійного проекту зібрали 2657 гривень.

“Маленька дівчинка побачила подяки і захотіла собі придбати одну. Коли ми пояснили, що треба спочатку придбати зґарду і таким чином допомогти українським військовим, а потім за це видають подяку, вона витрусила з гаманця усе, що мала, і віддала для армії. Це було 7 гривень”, –​ каже Надія Шегда, співорганізатор проекту.

Станом на 14 липня загальна сума зібраних коштів з допомогою ярмарків та Інтернет-розпродажу складає 19 992 гривні. Зґарди придбали люди зі Львова, Києва, Дніпропетровська, а також з Німеччини.

Організатори благодійно-мистецького проекту “Гуцульські зґарди –​ на захист українських вояків” планують вже цього тижня придбати першу партію амуніції для батальйону “Айдар” та 5-го батальйону територіальної оборони з Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: