fbpx

Ґвалтівник викрав і утримував 12-річного хлопчика в себе вдома 10 днів, – підполковник Шкутов

Суспільство 13:48, 25.03, 2015

Начальник управління МВС в Івано-Франківській області підполковник Віктор Шкутов розповів подробиці пошуків 12-річного хлопчика, якого викрав і ґвалтував раніше судимий 36-річний злочинець.

За словами Шкутова, мати семикласника, мешканка Франківська, звернулася до міліції лише через два тижні після зникнення дитини – заява надішла 24 березня. 

В ході слідчих дій було встановлено, що хлопчика шляхом обману викрав один із місцевих жителів. Це був не перший випадок, коли хлопчик зникав з дому. Дитина втікала через конфлікти у сім'ї: матір уже притягували до відповідальності через зловживання алкоголем. Його батько помер півроку тому. Хлопчик жив з матір'ю і її співмешканцем, які часто сварилися. Пішовши з дому, семикласник не мав куди подітися. Бродив по вокзалу, де і познайомився з кривдником.

Чоловік заманив хлопчика до себе. Він мешкає в одному з сіл Коломийського району. У полоні семикласник провів 10 днів, за цей час двічі намагався втекти, через що був побитий. Злочинець неодноразово ґвалтував хлопця.

Наразі дитина перебуває на стаціонарному лікуванні в Івано-Франківську. Повернення хлопчика у сім'ю розглядатиметься у правовому полі, каже Шкутов, оскільки мати повідомила про його зникнення тільки через два тижні.  

Як повідомляв КУРС, за цим фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч. 3 ст. 153 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) та ч. 2 ст. 14 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від десяти до п’ятнадцяти років.

Підозрюваного затримали, вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: