fbpx

"Хай краще учні їдуть в Погоню, а не в нічні клуби!" – Марцінків пояснив, чому доручив зібрати дітей на прощу

Суспільство 12:59, 03.05, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував ситуацію щодо організації прощі в Погоню для одинадцятикласників.

Нагадаємо, Марцінків зобов’язав департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради 5 травня 2018 року організувати участь випускників 11-х класів у ХХІІІ Євхаристійному з’їзді учнівської молоді "Ви – світло для світу". 

"Не бачу нічого поганого в тому, щоб діти могли відвідати святі місця. Хай краще учні їдуть в Погоню, а не в нічні клуби!" – написав Руслан Марцінків у Фейсбуці.

На сайті міськвиконкому з’явився більш розлогий коментар мера.

"Насправді організація прощ для учнів 11 класу відбувається традиційно багато років поспіль. Прощу організовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, а розпорядження видається щороку виключно для того, щоб належно організувати процес. Адже для організації безпеки передбачено супровід медиків та поліції. Нічого поганого в тому немає, щоб випускники відвідали святе місце та помолилися за успішну вступну кампанію. За статистикою щороку близько 300 дітей зголошуються відвідати Погоню. Жодного примусу щодо участі в ній школярів немає", – пояснив Марцінків та закликав припинити маніпуляції щодо цього питання, йдеться на сайті виконкому.

"Не розумію причин насмішок чи такої порції негативу щодо поїздки учнів. Взагалі спостерігається дивна тенденція. Чомусь всіх обурив той факт, що діти можуть виявити бажання духовно та корисно провести дозвілля", – додав міський голова.

Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль наголосив, що єдина участь працівників освіти в організації цього процесу – це виключно надання інформації учням про таку можливість.

"Насправді нічого нового. Поїздки організовують понад 20 років. Але чомусь тільки тепер дехто вирішив відшукати в звичній події прихований зміст", – сказав Смаль.

Прес-служба виконкому також розмістила посилання на розпорядження міського голови за 2018 та 2006 роки.

1

Як бачимо, розпорядження за 2006 рік зобов'язуває управління освіти організувати і взяти участь у прощі, а в цьогорічному розпорядженні вказано "організувати участь випускників 11-х класів".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: