fbpx

Хліб, сир і видовища: що не можна пропустити на вихідних у Франківську

Суспільство 07:41, 01.09, 2018

Ні, зі змінами в календарі літо не закінчується – якщо на серці сонячно, а на душі тепло. Місто ще ловить останні теплі дні, вдихає запах свіжої чіабати і смакує моцарелу, а на вікнах в середмісті ще танцюють сонячні зайчики – і ми можемо собі дозволити запалити разом із ними. КУРС кличе ще трохи подовжити літо – разом провести цікавий вікенд у місті.

Свято хліба і сиру

Головна подія теперішнього вікенду – фестиваль "Свято хліба і сиру" у Франківську. "Це найкращий фестиваль з усіх фестивалів, які проходять у місті", – анонсували організатори.  

1

Цього року до хліборобів долучились справжні виробники сирів коров'ячих, козячих, овечих з Франківської та Львівської областей. Серед учасників харчової промисловості 12 хлібопекарських підприємств та 8 сироварів.

У програмі фестивалю:

 – багатий ярмарок хлібобулочних виробів та дегустації;

 – шоу-програма у рідних традиціях та виступи мистецьких колективів;

– випічка продукції на площі;

– дитяча шоу-програма: майстер-класи, забави, частування;

– три фотозони.

Відкриється фестиваль у неділю об 11.00.

Ярмарок на площі Ринок працюватиме і в суботу, 1 вересня, з 10.00.

Підйом з переворотом

 Гірський рятувальний центр та СЛУП – клуб спортивного туризму організовують сьогодні, 1 вересня, на Вовчинецьких горах під Франківськом відкрите тренування з техніки пішохідного туризму.

2

Сім годин, з 11.00 до 18.00, учасники будуть мати можливість ознайомитися з основами ТПТ, а досвідчені туристи зможуть потренуватися на цікавих дистанціях у веселій компанії. Місце зустрічі – магазин під Вовчинецькою горою (остання зупинка 34 маршрутки). Місце тренування – 48.96484, 24.74667. З собою варто мати поїсти, одяг для тренування (лікті і коліна мають бути закриті). Обов'язкова попередня реєстрація https://goo.gl/forms/WtUwtM3xoKOc8cT12. Для запитань 098 64 55 492.

Театр вогню на "Квадраті Курбаса"

Цієї неділі, 2 вересня, "Квадрат Курбаса", як звикло, стартує о 17.00.

3

Відкриє цей "Квадрат" відверта розповідь волонтерів з Social Project Дім Сірка про свій робочий день у притулку для тварин. Можливо, їх промова когось надихне, когось розчулить, для когось буде відкриттям, але точно не залишить байдужим. По закінченні проведуть аукціон від майстра розпису одягу Patricia Hoffman, виручені кошти передадуть у "Дім Сірка". Дітки також зможуть долучитися до цієї події  і залишити відбитки долонь на власному одязі. Для цього треба взяти однотонну футболку або кепку. Малювати долоньками почнуть о 17.30. Аукціон о 19.00.

З 18.00 з авторською музикою у стилі поп, попдрім, електронна, експериментальна на "Квадраті" виступатиме Mari Yana.

А о 20.30 стартує вражаюче шоу, яке поєднає танець, світло і музику. "Ціле літо ми хотіли показати вам цей перформенс, але світлі літні вечори не дозволяли нам цього. А тепер, вуаля, цей Квадрат закриватиме світлодіодне шоу від Театру вогню "Коли приходить ніч" – зустрічайте Dance-Light show", – запрошують організатори. Це не можна пропустити.

Вхід – вільний.

Як приборкати Патріка

Саме час відновити традицію недільних кінопереглядів з дітьми. А на цих вихідних є ще й вдалий для цього фільм – про вчительку і песика Патріка, якого їй подарувала бабуся. Добра сімейна комедія. 

Патрік ще той вередун. Але і його господиня не подарунок. Хто кого?  Дізнатися можна у франківських кінотеатрах. Насправді поява песика дуже гарно змінить життя Сари. 

 

У кінотеатрі "Люм'єр" недільний сеанс об 11.50 – врахуйте, що один-єдиний. Вартість квитків від 60 грн. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: