fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Хода ветеранів визвольних змагань та фестиваль патріотичної пісні: як у Франківську вшанують українське військо

Хода ветеранів визвольних змагань та фестиваль патріотичної пісні: як у Франківську вшанують українське військо

Культура 14:15, 10.10, 2017

У Франківську відзначать 75-ту річницю УПА, День захисника України, свято Покрови та День Українського козацтва – всі чотири свята припадають на 14 жовтня – більш як трьома десятками культурних, освітніх та спортивних заходів.

Весь перелік заходів – тут.

Головні урочистості відбудуться у Франківську 14 жовтня. О 13.15 у Меморіальному сквері розпочнеться панахида за полеглими. Їй передуватиме хода ветеранів визвольних змагань – від вулиці Лепкого, 46 – вул. Гнатюка – вул. Франка – вул. Мельника – Меморіальний сквер.

Після чого (орієнтовно о 13.45) урочиста хода пройде від Меморіального скверу вулицею Незалежності до Вічевого майдану. Участь у ході візьмуть не лише ветерани та учасники бойових дій УПА, до них приєднаються учасники війни на Донбасі.

З 14.00 на Вічевому майдані  офіційні урочистості, які розпочне екуменічний молебень. Під час урочистостей нагороди легендарних командирів УПА Степана Бурдина та Дмитра Гаха, які загинули в 1945 році, вручать їхнім синам. Свято продовжить о 15.00 Фестиваль патріотичної пісні.

Загальноміські святкування розпочнуться вже 12 жовтня. У міськраді ветеранам АТО вручать відзнаки міського голови і президентські нагороди. Та головне – ключі від одно- та двокімнатних квартир в рамках проекту "Житло воїнам АТО". Проект функціонує з липня 2016 року. Його реалізовують за ініціативи бійців, які об’єдналися, щоб вирішувати житлові питання. Відповідно до цього проекту учасники АТО уже отримали кількадесят квартир – інваліди, багатодітні та малозабезпечені.

Зважаючи на те, що франківцям полюбилися родинні свята в мікрорайонах, 15 жовтня такі організують у дворах на вулицях Довгій, 83 та Військових Ветеранів, 3-4, а також біля Княгинина, на Галицькій, 40. Всі об'єднає патріотична тематика.  

Завершаться святкування презентацією книги історика та краєзнавця Михайла Паньківа про схрони, криївки та  бункери УПА на Прикарпатті. У виданні зібрані документи, спогади та біографії причетних повстанців. Зацікавлених чекають у книгарні "Є" 17 жовтня.

Також з 17 до 20 жовтня Обласна спілка учасників АТО проведе зі школярами міста змагання з футболу та баскетболу, присвячені УПА та святу Покрови.

З нагоди свята ветеранам УПА та інвалідам війни виплатять грошову допомогу, повідомили в управлінні соцзахисту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: