fbpx

Holi Fest, баскетбол, вуличний театр: кольорові вихідні у Франківську

Суспільство 07:44, 09.06, 2018

Франківські вихідні можуть бути активними, якщо цього хотіти. А можуть пройти у неспішних прогулянках, малюванні, з кавою по-східному та музикою і театром на Курбаса. Включаємося з КУРСом у цікаві події на вихідних.

Відкриваємо східний смак кави

Тиждень кави по-східному у "Говорить Івано-Франківськ" стартує сьогодні, 9 червня. 

1

На франківців чекають:

– відкритий майстер-клас з приготування кави в джезві від баристів, субота, 09.06, об 11:00;
– дегустації щодня з 12:00 до 13:00; 
– 10% знижки на каву в зернах;
– можливість приготувати каву в джезві власноруч;

А просто випити кави по-східному у ГІФі можна на цих вихідних з 9.00 до 21.00.

Включаємося у баскетбольні баталії

З нагоди 7-ї річниці Pasage Gartenberg на франківських вулицях вируватимуть баскетбольні баталії.

2

А саме 9 червня на Вічевому майдані відбудеться етап Чемпіонату України 3х3 від ФБУ.

У цей день на франківців також очікують: виступи різних вуличних гуртів, конкурси для вболівальників, конкурси кидків зверху та триочкових кидків.

Реєстрація учасників: з 9.15. Початок: 10 год. Можна приєднатися впродовж дня.
Телефонуйте: 066 531 36 47

Запалюємо на Happy Holi Fest

7 річниця Pasage Gartenberg у Франківську відзначається гучною вечіркою "Happy Holi Fest". Свято кольору та ритму від Pasage Gartenberg. 

3

"Ми приготували для вас надзвичайно цікаве та колоритне шоу, де може взяти участь кожен присутній на дійстві! Разом розмалюймо буденність фарбами холі, посмішками та музикою. Барвисте свято неодмінно сподобається і вашихм дітлахам!" – обіцяють організатори.

Вічевий Майдан, 9 червня о 18.00. Вхід вільний.

 

Креативимо у Бастіоні з дітьми

Фортечна галерея "Бастіон"‎ – майстер-класи на вихідні біля "Арт на Мур" 

4
Неділя, 10 червня
12.30 – Кролики з ниток – 80 грн.
14.00 – Розпис на склі – 85 грн.

А також майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.

Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

Художниця Галина Федоряк на прохання юних художників малює з ними ящірок. А ще на вибір равлик чи полуничка. Майстер-клас буде в неділю, 10 червня, о 14 00. Вартість 85 грн.

Зустрічаємося на "Квадраті Курбаса"

Цієї неділі мистецько-кулінарний простір "Квадрат Курбаса" в середмісті Франківська пропонує вуличний театр.

5Соціальну виставу на "Квадраті Курбаса" франківцям покажуть діти – вихованці театральної школи "ЖивБувПес". Вистава "Янгол у пітьмі. Сповідь втраченого дитинства" розповість про дитинство на вулиці. Актори – діти.

"Дуже хочемо, аби франківські митці демонстрували своє мистецтво у нас, важливо, аби теми соціальні, які вони висвітлюють у своїх творах, були донесені до містян, зрозумілі і усвідомлені. Цього разу так і буде", – анонсує подію Квадрат Курбаса.

Початок вистави 10 червня о 18:30. Вхід вільний.

А сам "Квадрат Курбаса" живе з 17.00 до 21.00 – минулої неділі франківський "Квадрат Курбаса" драм-н-бейс наживо відкрив новий сезон. ФОТО, ВІДЕО

"Двоє добрих крил – і нічого більш не треба"

Піднятись в небо? На параплані! Франківська агенція Extreme Travel на цих вихідних запрошує і допомагає здійснити мрію.

6Польоти відбуваються над Дністровським каньйоном в селах Ісаків та Одаїв Тлумацького району, а отже, враження будуть незабутні.

Ціна польоту – 800 грн. Можливий транспорт з Івано-Франківська – 50 грн (в обидві сторони). Реєстрація та деталі за телефонами: 098-94-94-007, 066-10-23-032 (Роман)

Любимо і ненавидимо по-колумбійськи

КУРС радить на цих вихідних сходити на доросле кіно. "Ескобар" – кримінальна драма з позначкою 16 плюс. Захоплива історія романтичних стосунків журналістки і всесвітньо відомого наркобарона Пабло Ескобара. В ролях – Хав'єр Бардем, Пенелопа Крус, Пітер Сарсгаард.

7

Пабло Ескобар увійшов в історію як один з найбільш зухвалих злочинців ХХ сторіччя – не лише Колумбії, але й усього світу. Ескобар заробив величезні гроші на наркобізнесі. Йому належали дорогі яхти, маєтки і вілли. У 1989 році журнал "Forbes" оцінив його статки в 9 мільярдів доларів. В злочинному світі Ескобар досяг вершини влади. Пізніше він став шукати спосіб зробити свій бізнес легальним. 1982 року Пабло Ескобар висунув свою кандидатуру на виборах і в свої 32 роки став заступником конгресмена Конгресу Колумбії (отримав право голосувати за конгресменів під час їх відсутності). Проникнувши в Конгрес, Ескобар мріяв стати президентом Колумбії. 

Стрічка обігрує реальні події і біографію реальних персонажів. Сюжет драми заснований на спогадах журналістки Вірджинії Вальєхо, яка кілька років була коханкою наркобарона. Книга, що вийшла під назвою "Любити Пабло, ненавидіти Ескобара", розповідала про подвійну натуру злочинця, розділяючи його людські та професійні якості, і одразу стала скандальною. 

 

Режисер пропонує глядачеві зосередиться на першій частині заголовка книги і побачити позитивну сторону головного героя. Ескобар постає у фільмі таким собі Робін Гудом, який змушено вліз у кримінал. 

Акторська гра, кажуть критики, навіть без сюжету, сама по собі варта того, щоби її бачити. 

Стрічка – у кінотеатрі "Люм'єр", сеанси 10.00, 12.00, 16.45, 18.20, 21.20.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: