fbpx

Хрести на могилах січових стрільців у Меморіальному сквері Івано-Франківська отримають імена

Наша історія 17:57, 03.11, 2014

На вимогу громадського об'єднання “Наше місто” міська влада зобов'язалася оновити цей пантеон січового стрілецтва, розмістивши таблички з іменами полеглих згідно з архівами та іншими історичними джерелами, що є у розпорядженні науковців.

Понад 100 хрестів незабаром “оживуть” світлою пам'яттю містян довкола місця, яке за останні півроку стало вічним спочинком ще й нових героїв, інформує ОДТРК "Карпати".

Доктор політичних наук, професор Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Іван Монолатій розповів, що це питання обговорювали на нараді у заступника міського голови Івано-Франківська Михайла Вереса. В нараді взяли участь і відповідні комунальні служби.

"Почули відповідь міської влади, що якщо нам це не вдасться зробити і належним чином вшанувати наших героїв до Дня української соборності, що ми пропонували попередньо, то до Дня героїв ми це зробимо разом з містом. Ми вважаємо, що такі речі треба було зробити раніше. Ми вважаємо, що ця справа набирає загальнонаціонального значення. Зрештою, там серед січових стрільців поховані не лише уродженці Галичини чи Західної України, але й маємо там українців з так званої "Великої України", наприклад Полтавщини. Той факт, що там поряд поховані і герої Небесної сотні, і герої АТО, буде лише наближати наше місто до символічного пантеону пам'яті, яким би мав стати Меморіальний сквер", – розповів Монолатій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: