fbpx

Художники та аматори зібрались на художній пленер "Мій Станіславів"

Культура 13:40, 31.05, 2014

В Івано-Франківську проходить художній пленер "Мій Станіславів". Проявити любов до нашого міста прийшли як вже знані художники, так і люди інших професій, навіть діти.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, художники, студенти і школярі зібрались на пленер "Мій Станіславів". Кожен сам обрав собі куточок міста для малювання. Однак переважно учасники ховалися від дощу на літніх майданчиках, що розташовані у центрі міста. 

Директор БФ "Родина", організатор акції Христина Федотова розповідає, що очікувалося більше учасників, але деякі все ж не ризикнули малювати під дощем:

"Станом на 13:00 зареєстровано 19 учасників, але ще мали би підійти. Попередньо планували приєднатися близько 40 чоловік, але з погодніми умовами нам не пощастило. Пленер ми вирішили не відміняти, оскільки Франківськ маємо любити і такий.

Захід має дві мети. Перша – це висловити почуття до міста Івано-Франківська. Ми тут збирали не тільки професійних художників, а й простих дітей, простих людей, тих, хто любить малювати, тих, хто любить Івано-Франківськ. Не має значення жанр, форма і техніка – кожен може будь-яким способом висловити свої почуття до Франківська. Сьогодні ми бачимо тут і олію, і пастель, і вуголь, і акварель – дуже багато різних технік. Друга мета –це провести виставку-продаж робіт, щоб зібрати кошти на облаштування оглядового майданчика на міській Ратуші. Це, звичайно, крапля в морі, але це буде стартовий капітал. І, зрештою, хотілось би, щоб громадськість міста перейнялась цією проблемою, а не один ініціатор, хто б це зробив". 

Планувалось, що в рамках пленеру майстри streetArt'y прикрасять своєю творчістю сіру стіну заводу "Промприлад", що по вул. Мельника, але відмовились від цієї ідеї, оскільки хотіли малювати не звичайними балонами, а якісними фарбами, які би тримались роками, та під дощем це неможливо. Організатори запевняють, що стіна таки буде розмальована, але наступного тижня.

Учасникам пленеру наприкінці вручать сертифікати учасників і 1-2 червня у фортечній галереї "Бастіон" пройде виставка робіт, де можна буде їх придбати. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: