fbpx

Хворого франківця після сварки з дружиною "добровольцем" мобілізували в зону АТО

Суспільство 15:32, 10.12, 2015

Міліціонери зранку забрали чоловіка у відділок, а ввечері той повернувся з повісткою на відправлення у військову частину вже наступного дня.

Про це під час прес-конференції щодо порушень прав людини розповів координатор обласного відділення Української Гельсінськоі спілки Юрій Вацик.

"До нас звернулась дружина військовослужбовця з проханням допомогти влаштувати додаткове медичне освідчення свого чоловіка, який був мобілізований і на момент звернення знаходився в військовій частині на навчаннях перед відправленням в зону АТО", – говорить Вацик.
Як з'ясувалося, чоловіка мобілізували через сімейний скандал.
 
Між чоловіком та дружиною виникла сварка, і дружина викликала міліцію. Наряд забрав чоловіка у відділок – це було вранці. Ввечері той повернувся з повісткою прибути на відправлення у військову частину вже наступного дня. 
 
При цьому, відзначив Юрій Вацик, що у міському та обласному військкоматах він значився як той, що зголосився на війну добровільно.
 
Юристи допомогли жінці скласти скаргу до військкомату про незалежне медичне освідчення, оскільки у чоловіка хронічна хвороба, через яку він не підлягав мобілізаціі. У скарзі заявили клопотання скликати комісію і провести у військовій частині додаткове обстеження.
 
Наразі справа в процесі вирішення.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: