fbpx

"І введи мене у спокусу": франківцям презентували переклади відомих рок-балад. ФОТО, ВІДЕО

Культура 17:52, 24.05, 2017

Спільну книжку перекладів “Бог дав рок-н-рол тобі” представили в Івано-Франківську журналіст Андрій Куликов і перекладач Олег Пастухов.

"У цій збірці перекладів кожен автор має свою приватну історію, і вона є зворушлива", – підкреслив модератор зустрічі, франківський журналіст Іван Ципердюк.
 
Олег Пастухов, чиї 100 перекладів увійшли до збірки, розповів, що перекладав рокові і рок-н-рольні композиції ще зі студентських часів. Тоді виникла й ідея книжки.
 
"Друзі мого батька були дуже інтелектуальними людьми, але не сприймали рок взагалі – слухали джаз і класику. Тому дав собі обіцянку зробити переклади і книжку робив ніби для них", – каже він. 
 
Тексти перекладені в особливий спосіб  еквіритмічно, так що їх можна співати разом із виконавцями українською мовою.
 
Книга "Бог дав рок-н-рол тобі” містить 107 перекладів, 100 – Олега Пастухова і 7 – Андрія Куликова. З одного боку текст поданий англійською мовою, з другого – українською. Збірка має свою сторінку у соцмережі Фейсбук, де можна її замовити.
 
"Це не рок-антологія, а те, що ми самі слухали на плитах в молоді роки. У перекладах немає системності, може, більше місця віддано прогресивному року. В цьому напрямку, у прог-року, – найцікавіші тексти,  відзначив перекладач.  Є в книзі інтелектуальні ліричні речі, а є прості, як життя…"
 
"Я обстоюю в книзі право глем -року, – включився Андрій Куликов, – глем-рок має прості тексти, але перекладати прості речі дуже складно". 
 
Назвою книги автори обрали цитату з пісні культової у 1980-х групи "Кiss". 
 

Нагадаємо, сьогодні ж в Івано-Франківському університеті права ім. Короля Данила Галицького відомий журналіст, телеведучий та медіа-експерт Андрій Куликов розповів про технологію заміщення неякісного інформаційного продукту в умовах війни. Лекція відбулася у рамках проекту "Українська журналістика в умовах гібридної війни".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: