fbpx

Ідентифікація невпізнаних тіл загиблих у зоні АТО буде проводитися за рахунок держави

Суспільство 10:32, 02.10, 2014

За період проведення антитерористичної операції органами внутрішніх справ зареєстровано понад 1000 повідомлень про виявлення невпізнаних тіл. Наразі вдалося встановити особи понад 200 невпізнаних.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко.

За його словами, ідентифікація тіл загиблих буде проведена у декілька етапів. Перший – встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи. Вказані експертизи будуть проведені в НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області, інформує прес-служба МВС України.

Другий етап – встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб. Для ефективнішої роботи щодо отримання біологічних зразків у родичів зниклих в зоні проведення АТО осіб, у кожному обласному управлінні міліції створено спеціальні робочі групи, які будуть займатися прийняттям заяв про безвісне зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз.
"Контактні телефони керівників робочих груп будуть оприлюднені на офіційному сайті МВС та сайтах кожного обласного управління. У разі якщо людина не зможе зв’язатися з робочою групою у області, вона може повідомити про це координатора з Міністерства внутрішніх справ", – зазначив Олександр Вакуленко.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: