fbpx

ІФНМУ провів перемови – студенти-медики можуть вчитися в Іспанії

Суспільство 16:27, 31.05, 2019

20-24 травня в Іспанії проходив IV Міжнародний тиждень у Вальядолідському університеті, на якому був представлений також Івано-Франківський національний медичний університет. Захід зібрав 55 представників із 27 країн світу. ІФНМУ представляв відділ міжнародних зв’язків .

Четвертий рік поспіль Вальядолідський університет організовує Міжнародний тиждень для університетів-партнерів з метою поглиблення міжнародної співпраці, обговорення ідей для спільних проектів, обміну досвідом з університетами з усього світу. Захід відбувається в рамках програми "Еразмус+".

Як зазначає старший інспектор відділу міжнародних зв’язків Христина Лесів, цікавою була зустріч з ректором Вальядолідського університету Антоніо Ларго Кабрерізо. Була можливість побачити аудиторії, бібліотеки, наукові та практичні центри, ознайомитись із принципами навчання та роботи університету.

"Також була змога спілкуватись з їхніми викладачами щодо можливостей мобільності,  розповідає Христина Лесів. – Наш університет готовий приймати їхніх викладачів, а головний запит маємо на фахівця зі спеціальності "фізична терапія, ерготерапія". Оскільки перемовини відбулися, чекаємо на заявку від викладача, який готовий до нас приїхати".

Щодо студентських обмінів, то є можливості для навчання майбутніх медсестер і реабілітологів.

Двічі на рік організатори запускають реєстрацію, зокрема перед стартом весняного та осіннього семестрів. Тож всі охочі можуть стежити за цією інформацією і подаватися. Програми навчання для студентів ведуться іспанською мовою, хоча знати її не обов’язково  студентам надають змогу вивчати мову вже під час навчання. Єдина вимога  високий бал з фахових предметів – не нижче дев’яти.

За цією програмою два роки тому навчалися студентки ІФНМУ Романія Соловій та Ірина Гохаленко, тож проконсультуватися є з ким.

Як відзначає Христина Лесів, університет-організатор дуже зацікавлений у подальшій співпраці з ІФНМУ та  сприятиме мобільності як студентів, так і викладачів. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: