fbpx

ІФНТУНГ готовий прийняти в Івано-Франківську висланих з Росії британських дипломатів, – заява

Суспільство 12:30, 21.03, 2018

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу підтримав заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, який заявив про можливість прийняти в Україні працівників дипломатичної місії Великої Британії та Британської Ради, висланих внаслідок недружніх дій зі сторони РФ.

Прес-служба ІФНТУНГ поширила заяву про готовність сприяти у розгортанні в Івано-Франківську представництва Британської Ради в Україні.

"Зважаючи на цю ситуацію, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу не може залишатись осторонь. Підтримуючи вищезгадану заяву керівника МЗС України, враховуючи позитивний та взаємовигідний досвід співпраці з британськими університетами та компаніями, власну потребу в додатковій підготовці наших студентів та науково-педагогічних працівників з англійської мови, потенціал розвитку українсько-британських культурних зв’язків, ІФНТУНГ висловлює готовність прийняти на своїй базі та сприяти у розгортанні в Івано-Франківську представництва Британської Ради в Україні",  йдеться у заяві ІФНТУНГ.

В університеті зазначають, що розвиток та підтримка міжнародного співробітництва є пріоритетним напрямом діяльності університету.

Одним із основних завдань ІФНТУНГ є інтеграція до європейського та світового науково-освітнього простору шляхом співробітництва із зарубіжними університетами, організаціями, асоціаціями, фондами тощо.

Щороку університет укладає нові та продовжує угоди з провідними іноземними установами, що працюють у галузі науки і техніки, які стосуються виконання спільних науково-дослідних робіт та співпраці в галузі підготовки студентів та аспірантів.

На сьогодні університет виконує понад 40 угод з 20 країнами світу.

Нагадаємо, 17 березня Росія оголосила про вислання 23 британських дипломатів, скасувала відкриття генконсульства Великобританії в Санкт-Петербурзі, а також заявила про припинення діяльності Британської Ради. Це стало кроком у відповідь на вислання російських послів з Британії через отруєння колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля і його доньки у місті Солсбері.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував главі МЗС Великої Британії працевлаштувати в Києві британських дипломатів, яких мають вислати з Росії. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: