fbpx

ІФНТУНГ разом із британським університетом впровадить курси підприємництва у сфері креативної економіки

Суспільство 15:18, 22.11, 2018

20-21 листопада 2018 року в Тбілісі (Грузія) відбулось перше засідання представників установ, які перемогли в конкурсі проектів Creative Spark від British Council.

Так, у листопаді 2018 року програма Creative Spark підтримала 35 міжнародних партнерських проектів між закладами вищої освіти та неурядовими організаціями чи національними органами в секторі креативних індустрій у партнерстві із закладами вищої освіти Великої Британії. Одним із восьми переможців з України став спільний проект Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Університету Ковентрі (Coventry University), інформує прес-служба ІФНТУНГ.

У першій зустрічі переможців програми Creative Spark ІФНТУНГ представляв директор Центру міжнародного співробітництва Артур Воронич.

"Під час зустрічі обговорювались попередні напрацювання та подальші дії щодо впровадження й реалізації спільного проекту. Загалом він передбачає розробку курсів для студентів, магістрів, аспірантів, а також випускників та молодих підприємців щодо підприємництва у сфері креативної економіки,  розповідає Артур Воронич.  Окрім того, передбачені безкоштовні он-лайн курси з англійської мови від British Council з підприємництва. Планується і відеоконкурс бізнес-ідей з відповідним фінансуванням й можливістю візиту у Велику Британію. Відзначу, що було приємно працювати з нашим партнером з Університету Ковентрі Dr. Richard Tomlins (Research Associate – International Centre for Transformational Entrepreneurship (ICTE). Надіємось, що співпраця принесе нам плідні результати".

Довідково 

Creative Spark  п'ятирічна програма від Британської Ради, яка виділяє гранти до 50 000 євро на розвиток підприємницьких навичок у студентів та підприємців-початківців в Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії та Грузії.

Проекти в рамках програми зможуть реалізовувати університети cпільно із неурядовими організаціями, національними органами в секторі креативних індустрій у партнерстві з вищими навчальними закладами Великої Британії.

Мета Creative Spark – поширити успішний британський досвід серед країн-учасниць програми через формати партнерств між університетами та інституціями сектору креативних індустрій у Великій Британії та країнах-учасницях Creative Spark. Фінансування може охоплювати різноманітні тренінги та події з розвитку підприємницьких навичок у студентів та підприємців-початківців: від пітчингу ідей та започаткування бізнесу до захисту інтелектуальної власності.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: