fbpx

Ігор Насалик розповів, як зменшуватиме тарифи в Івано-Франківську

Політика 14:24, 02.10, 2015

Громада Івано-Франківська зможе самостійно регулювати тарифи на комунальні послуги, аби вони були встановлені на виправданому рівні. Про це сьогодні на зустрічі із мешканцями міста заявив кандидат на посаду міського голови від БПП "Солідарність" Ігор Насалик.

"В Україні тарифи розподіляються на єдині для всієї країни, наприклад, електроенергія, тепло, та ті, що регулюються на місцевому рівні, – це квартплата, водовідведення. І звичайно, що в інтересах кожної громади встановлювати у своєму місті справедливі тарифи. Такі механізми є частиною плану із децентралізації влади, і ми обов’язково будемо їх використовувати. Бо громадяни мають відчувати, що вони платять справедливі гроші за ці послуги, а не за висмоктаними із пальця цінами", – сказав Ігор Насалик.  

Насалик зазначив, що питання про тарифи є одним з найчастіших, що йому задають мешканці Івано-Франківська.

"Я хочу сказати, що Калуш (де Насалик працював мером до минулого року – ред.) був єдиним містом, яке не підвищило тарифи на водовідведення за наказом НКРЄ. А сьогодні вже ми всі маємо можливість регулювати тарифи на місцевому рівні. Хоча й про національні теж не будемо забувати. Я зараз працюю у парламентському Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу і займаюся розслідуванням того, що входить у собівартість газу для населення. Чи туди входять кредити НАК "Нафтогаз Україна", чи туди входить вартість свердловин, з яких газ видобувають. Коли буде визначена позиція собівартості, тоді буде визначений й розмір тарифів", – розказав Насалик.   

Як відомо, Насалик оголосив про свою участь у виборах мера Івано-Франківська 22 вересня і виразив сподівання, що переможе вже в першому турі – аби до 1 січня встигнути реалізувати програми безоплатної медицини та освіти в місті.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: