fbpx

Ігор Померанцев презентував книгу "Вільний простір: Радіощоденник письменника"

Культура 15:29, 09.09, 2014

Видатний письменник та журналіст "Радіо Свобода" Ігор Померанцев зустрівся зі студентами І курсу факультету журналістики Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, у рамках програми поетичного туру MERIDIAN CZERNOWITZ.

Ігор Померанцев презентував книгу "Вільний простір: Радіощоденник письменника". Автор розпочав зі згадки про тих людей, завдяки яким з’явилася на світ ця книга і які допомогли сформувати в ньому особистість та обрати жанр. Він також розповідав про своє бачення журналістики і журналістів.

"Вільний простір" як книжка – це розслідування своєї внутрішньої роботи, розслідування журналістики як об'єкта та розслідування себе самого, як суб'єкта і об'єкта, який в цих умовах функціонує. Звідси і ця спокуслива назва "радіощоденник", – зазначила Ірина Славінська, письменниця і журналістка, яка модерувала презентацію.

Для самого Ігоря Померанцева саме слово "щоденник" має ліричне підгрунтя, оскільки пов'язане воно з дитячими шкільними спогадами.

"В мене в пам'яті залишилися спогади про щоденник, але тепер я помінявся місцями. Я тепер вчитель, в якого є класний журнал, і від мене залежить, які оцінки ставити, які сюжети обирати, писати батькам "Негайно прийдіть до школи" і "Врятуйте вашу націю" чи "Врятуйте вашу культуру". Цей зв’язок щоденника і журналу прямий, а для мене це дивна та тяжка ніша – записувати в щоденник свої оцінки та звертатись до читача: "зверніть увагу – ваша армія себе погано поводить", – розповів Померанцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: