fbpx

Ігрову залежність додадуть до списку Міжнародної класифікації хвороб

Здоров'я 16:04, 22.12, 2017

У МКБ-11 буде включено так званий "ігровий розлад". Його планують розглядати як серйозну загрозу здоров'ю людини, що вимагає контролю.

Всесвітня організація охорони здоров’я додасть ігрову залежність (gaming disorder) в Міжнародну класифікацію хвороб 11 перегляду, пише New Scientist.

Класифікація вийде в 2018 році і, згідно з чернеткою документа, якщо для людини ігри виявляються важливішими за всі інші життєві інтереси, його визнають залежним, пише День.

Відзначимо, що остання версія Міжнародної класифікації хвороб (МКБ-10) була прийнята 27 років тому – ще в 1990 році, тому вона потребує перегляду.

"Фахівцям у галузі охорони здоров’я необхідно визнати, що залежність від ігор може мати серйозні наслідки для здоров’я. У більшості людей, які грають у відеоігри, немає розладів, так само як і у більшості людей, що вживають алкоголь. Однак при певних обставинах надмірне захоплення може призвести до несприятливих наслідків", – каже експерт ВООЗ в області психічного здоров’я Володимир Позняк.

При цьому наголошується, що під ігровим розладом розуміється не тільки залежність від відеоігор, хоча що ще може потрапити в цю категорію, не уточнюється.

Видання зазначає, що поки немає чіткої статистики та градації впливу ігор на людину. Одні дослідження свідчать про підвищення когнітивних здібностей у літніх людей, інші свідчать про негативні наслідки – схильність до суїцидів, психічних розладів та гніву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: