fbpx

Інавгурація Порошенка у 12 разів дешевша за Ющенкову

Економіка 13:15, 11.06, 2014

На інавгурацію Петра Порошенка з державного бюджету витратили близько 800 тисяч гривень. Інавгураційні церемонії попередніх президентів Віктора Януковича та Віктора Ющенка обійшлися платникам податків відповідно у 3,7 та 12 разів дорожче.

Сьомого червня п'ятий президент України Петро Порошенко офіційно вступив на посаду.

Як і всі минулі президенти країни, Петро Порошенко склав присягу на Пересопницькому Євангелії та Конституції України в залі засідань Верховної Ради. Далі президент відправився на Софіївську площу, де склав присягу як головнокомандувач ЗСУ.

Увечері відбувся офіційний прийом в Мистецькому Арсеналі, куди п'ятого президента України прийшли привітати понад 1000 осіб: бізнесмени, політики, діячі мистецтва, іноземні дипломати. Ще до інавгурації керівник інформаційного департаменту виборчого штабу Петра Порошенка Ірина Фріз запевняла: "Ніяких грандіозних концертів та інших витратних речей у рамках проведення інавгурації не передбачається".

Скільки українському бюджету коштував перший робочий день нового президента?

Загалом інавгурація Петра Порошенка обійшлася в 800 000 грн. ($ 67 000), повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на Геннадія Зубка, тимчасово виконуючого обов'язки керівника Державного управління справами. Для порівняння, інавгурація Януковича обійшлася платникам податків в 3,7 рази, а Ющенка – майже в 12 разів дорожче.

"Найбільшими стали транспортні витрати та витрати на розселення членів офіційних іноземних делегацій та прийом у Софіївському палаці", – уточнює Зубко. У ДУС також стверджують, що ця інавгурація зібрала рекордну кількість іноземних делегацій. "Тільки глав іноземних держав та прем'єр-міністрів було 57 осіб", – повідомив Геннадій Зубко, плюс близько двох десятків інших іноземних гостей.

"Дешевизну" торжеств на честь Порошенка багато в чому пояснює те, що, за інформацією Зубка, президент сам оплатив банкет в Мистецькому Арсеналі. Скільки новому президенту коштував цей захід, у ДУС не уточнили. За даними співробітника Мистецького Арсеналу, який попросив не називати його ім'я, кошторис як для такого числа гостей був більш ніж скромним – близько 200 000 грн.

Отже, вступ Петра Порошенка на посаду президента обійшовся у мільйон гривень ($ 84 000), з яких державні – 800 000 грн. ($ 67 000).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: