fbpx

Інкубатор 1991 відкрив регіональний підрозділ в Івано-Франківську

Стиль життя 09:15, 05.11, 2016

У Дніпрі та Івано-Франківську відкрили два регіональні підрозділи 1991 Open Data Incubator, націлені на проекти, які вирішують місцеві проблеми. До кінця року організація планує запустити ще три інкубатори в обласних центрах України. Нова п'ятирічна програма регіональних інкубаторів реалізується за підтримки USAID.

Про це розповів Денис Гурський, фаундер і СЕО 1991 Open Data Incubator.

"До кінця року ми хочемо вийти на мережу, яка включає в себе 5 регіональних інкубаторів і один національний, в Києві", – зазначив Денис Гурський.

Ознайомитися з детальними умовами та подати заявку можна на сайті інкубатора, вибравши потрібну регіональну програму – "1991 Дніпро" або "1991 Івано-Франківськ", пише AIN.UA

Подавати заявки в регіональні інкубатори можуть проекти, які тісно співпрацюють з меріями, виявляють місцеві проблеми і за участю місцевого IT-ком’юніті підшукують їх вирішення.

"Це може бути моніторинг якості дорожнього покриття, електронна черга для запису до лікаря, моніторинг законності, якості і кількості зовнішньої реклами, проекти, пов’язані зі школою, з транспортом, логістикою, енергетикою, споживанням ресурсів в містах і так далі", – пояснив Денис Гурський.

Відібрані стартапи готуватимуть до стадії пілотного запуску спільно з містом, а потім вони зможуть отримати фінансування від зовнішніх донорів або міста.

"У мерій в рамках реформи децентралізації є бюджети, якими вони можуть розпоряджатися. І фактично вони можуть здійснювати закупівлю таких рішень. Грантодавці та донори також позитивно ставляться до регіональних інвестицій. Тому немає сенсу везти регіональні проекти на інкубацію в Київ, щоб потім їх повертати", – каже Гурський.

До кінця року інкубатор планує реалізувати ще одну регіональну програму.

"У Харкові на підставі консорціуму університетів ми хочемо створити прецедент роботи університетського інкубатора, в рамках якого і студенти, і викладачі матимуть певні ролі. Ми хочемо спробувати побудувати інноваційну історію на базі університетів", – говорить Денис Гурський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: