fbpx

Інкубатор 1991 зробить Франківськ інноваційним центром. ФОТО

Стиль життя 12:35, 26.11, 2016

В Івано-Франківську стартував конкурс-інтересів з відбору кращих проектів, що будуть інтегровані у міську інфраструктуру та зроблять Івано-Франківськ комфортнішим для життя.

Конкурс дав офіційний старт програми розвитку ІТ-проектів 1991 Франківськ у рамках програми DOBRE. Відкриття Інкубатора 1991 – це початок реалізації п’ятирічної програми, яка допоможе громадам Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей. Програма 1991 Франківськ фінансується Асоціацією з міжнародного розвитку USAID у партнерстві з Global Communities.

Про досягнення Інкубатор 1991 в Україні та плани роботи у Франківську розповів директор 1991 Open Data Incubator, SocialBoost Віктор Гурський.

1

“На першому інкубаційному циклі було 12 стартапів, які пройшли тримісячну інкубаційну програму. На інкубаційну програму, великий офіс, усю підтримку витратили близько 50 тисяч доларів. І ці команди протягом півроку змогли залучити 375 тисяч доларів. Це дуже хороший показник. Інкубатор в Івано-Франківську не є окремою історією. Інкубатор став частиною більш великого проекту DOBRE і має на меті розвиток локальних громад. У Франківську мета Інкубатора 1991 – створення максимальної кількості прецедентів успішної взаємодії ІТ-активістів з державним сектором та бізнесом”.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків похвалився досягненнями міста у впровадженні електронних сервісів.

2

“В Івано-Франківську дуже багато електронних сервісів, вони у нас практично скрізь, – говорить міський голова.  Зокрема, у ЦНАПІ франківці можуть зі 128 послуг 30 отримати у режимі он-лайн. Створили дата-центр, за допомогою якого відмовилися від такого поняття, як довідка. Крім того, Івано-Франківськ одним з перших у країні перейшов на електронний документообіг”.

Руслан Марцінків також анонсував відкриття у наступному році ІТ-хабу в Івано-Франківську. Проект мають реалізувати за підтримки норвезького, фінського та естонського урядів.

З 5 грудня для переможців конкурсу розпочнеться інкубаційна програма, до якої долучилися 15 менторів-професіоналів з Франківська, України та зарубіжжя, які змінюють країну своїми знаннями. Ментори допомагатимуть командам допрацювати проекти для запуску та масштабування у регіони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: