fbpx

"Інновації в медицині": у Франківську проходить масштабна наукова конференція. ФОТО

Суспільство 13:15, 29.03, 2019

У четвер, 28 березня, в Івано-Франківському національному медичному університеті стартувала головна подія студентського наукового життя – 88 науково-практична конференція студентів і молодих вчених з міжнародною участю "Інновації в медицині".

Робота відбувається на 22 секціях. Традиційно модерують їх самі ж студенти, члени Студентського наукового товариства ІФНМУ. Цьогоріч конференція стала рекордною за кількістю учасників. Результати своїх досліджень презентують представники 29 закладів вищої освіти України. Загальна кількість тез, опублікованих у збірнику матеріалів конференції,  понад 550 – найбільша кількість за всі попередні конференції. До речі, цього року вперше всі тези пройшли перевірку на плагіат, повідомляє прес-служба ІФНМУ.

"Щорічно на цю конференцію наш університет збирає друзів,  говорить науковий керівник Студентського наукового товариства ІФНМУ, професор Наталія Воронич-Семченко.  Чимало студентів приїжджають до нас уже не вперше. До старих друзів додаються нові, цього року ми навіть маємо вільних слухачів, які заздалегідь зареєструвалися і приїхали, щоб побачити, як у Івано-Франківську відбувається наша конференція. Це відрадно".

Лише другий рік на конференції діє секція "Фізична реабілітація та ерготерпія", і цього року тут заслухали вже понад 20 доповідей. Свої дослідження, зокрема, представили студенти Вищої медичної школи міста Ополе, Польща.

Третій рік на конференції доповідають молоді вчені. Для них діють дві окремі секції. За словами заступника голови університетського Товариства молодих вчених, асистента кафедри фізіології Степанії Варунків, вчорашні студенти нині вже працюють над дисертаціями.

"Ми вирішили, що такі роботи мають заслуховуватися окремо, адже їхній рівень є значно вищим, тому створені окремі секції, – розповідає Степанія Варунків. – Практично всі молоді вчені, які представляють в нас свої роботи, вже є дисертантами і здобувачами наукових звань".

Молоді вчені мають своєрідний бонус – їхні статті надруковані в університетському науково-практичному журналі "Art of Medicine".

Члени Студентського наукового товариства ІФНМУ постаралися зробити перебування своїх колег з інших міст в Івано-Франківську максимально комфортним. Разом із ідентифікаторами учасника гості конференції отримали план міста із позначеними локаціями усіх секцій і майстер-класів, а також яскравий буклет-путівник "Івано-Франківськ очима студентів". Програму конференції можна завантажити на свій ґаджет через спеціальний QR-код. Для зручності у використанні збірник тез також записали на CD-диски, збірник також буде доступний на віртуальній хмарі університету.

У п’ятницю, 29 березня, заплановані дев’ять майстер-класів, де своїми знаннями і майстерністю ділитимуться провідні медичні фахівці та науковці.

"Ми показуємо нашим гостям те, до чого мають доступ наші студенти в навчально-практичних центрах університету, – говорить Наталія Воронич-Семченко. – Цього року є нові майстер-класи, зокрема, з використання бароподометрії в скринінгових дослідженнях опорно-рухового апарату, сучасні методи відбілювання зубів, цифрові технології в хірургічній стоматології, інструментальна оцінка болю тощо. Деякі майстер-класи з одної дисципліни ми розвели у часі, бо є багато охочих потрапити на обидва".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: