fbpx

Іноземні студенти зібрали з берегів Бистриць понад 100 мішків сміття. ФОТО

Суспільство 13:41, 02.08, 2017

Волонтери міжнародної організації з Китаю, Туреччини, Тунісу, Єгипту разом із франківськими активістами реалізовують екологічний проект "Великі зміни – екологія". Вони протягом трьох днів прибирали береги Бистриці Солотвинської та Бистриці Надвірнянської від сміття.

Із великим мішком для сміття прибирає берег річки Ігат. Каже, з того, що побачив, найбільше вражений залишками їжі, яку покидають відпочивальники. Тож сміття, переконаний хлопець, не проблема місцевого самоврядування, а свідчить про низьку культуру населення, йдеться у сюжеті 3 Студії.

"Я дуже радий брати участь у цьому проекті. Я побачив тут багато сміття і хочу допомогти. Тому, щоб екологія була у безпеці. Найчастіше натрапляємо на папір, пластикові пляшки, люди викидають навіть рештки їжі. Це мене дуже дивує. Люди повинні мати пакети і забирати сміття з собою або викидати його у контейнери на березі", – каже Ігат.

Дівчата Молі та Брін приїхали до Івано-Франківська з Китаю. За лічені хвилини поліетиленові мішки наповнюють сміттям.

"Я зауважила, що багато людей тут влаштовують пікніки і за собою не прибирають. У Китаї в парках це заборонено, є спеціальні місця для барбекю, адже це відкритий вогонь і це небезпечно", – розповідає Моллі.

За три дні волонтери назбирали більш як 100 мішків відходів.

Свою роботу волонтери AIESEC не вважають безглуздою, погоджуються – люди і далі смітитимуть, але сподіваються у такий спосіб достукатися до них.

Іноземні студенти ще 6 тижнів перебуватимуть на Прикарпатті. 

КУРС писав, що іноземні студенти протягом двох днів прибирали від сміття береги річки Бистриця Солотвинська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: