fbpx

Інститут мистецтв ПНУ нагородив найкращих серед юних художників Прикарпаття. ФОТО

Культура 19:10, 28.01, 2019

У виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України відкрили виставку переможців обласного конкурсу "За світлом Різдвяної зорі".

Участь у виставці-конкурсі брали гуртки, студії та школи художнього і декоративно-прикладного мистецтва з Івано-Франківщини, а також Харкова, Ніжина та Енергодара. Конкурс проходить четвертий рік під патронатом Інституту мистецтв ПНУ. Організовує – кафедра образотворчого мистецтва і реставрації.

Цьогороку участь в конкурсі взяли юні художники з усіх районів області. Подали роботи 243 учасники. 69 з них отримали відзнаки та символічні нагороди – художнє приладдя.

Нагороди юним художникам, графікам, скульпторам та майбутнім майстрам прикладного мистецтва вручили в шести номінаціях. Художні школи оцінювали окремо, пояснили організатори.

"Цьогоріч до нас на конкурс подалися вихованці творчих студій з інших областей. Бачимо, що є попит на такий захід, що його проводить навчальний заклад. Нам цікаво ближче познайомитися з обдарованими дітьми. Багато хто з юних талантів потім буде нашими вихованцями. Тому вирішили, що наступного року вийдемо на всеукраїнський рівень", – відзначила координатор виставки-конкурсу, асистентка кафедри образотворчого мистецтва Вікторія Плотнікова.

Разом із талановитими учнями подяками відзначили і їхніх викладачів. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: