fbpx

Інвестори за один вечір вклали 22 мільйони в проєкт Промприлад.Реновація

Суспільство 12:24, 05.06, 2019

3 червня у Києві відбулась презентація для інвесторів унікального інноваційного проєкту Промприлад.Реновація. Під час події українські підприємці погодились інвестувати близько 22 млн грн.

Це, зокрема, українська ІТ-компанія MacPaw, ІТ-підприємець Віктор Сарапін, юридична компанія Moris Group, відомий експерт з маркетингу Андрій Федорів, компанія HD Group та низка інших інвесторів.

Олександр Косован, СЕО, MacPaw пояснює, чому його компанія прийняла рішення інвестувати у Промприлад.Реновація: "Ми підтримуємо цей проєкт тому, що хочемо, щоб в Україні були всі умови для того, щоб креативна молодь і професіонали різних галузей залишались тут і мали всі можливості для розвитку і самореалізації. MacPaw робить не просто інвестиції – ми робимо великий соціальний внесок у майбутнє регіону і нашої країни. Ми хочемо, щоб такі проєкти як "Промприлад" надихали інші українські міста на створення осередків для бізнесу і соціальних ініціатив".

Згідно з інвестиційним планом протягом 5 років проєкт залучить понад 700 мільйонів гривень, аби поетапно запустити об’єкти на території Промприладу: шість будівель і парк. Усі інвестори отримують повернення вкладень у вигляді дивідендів, при цьому завдяки своїй інвестиції сприятимуть й внеску у розвиток міста та регіону. Станом на сьогодні проєкт вже зібрав близько 70 млн грн від понад 100 інвесторів – міжнародних організацій, компаній, приватних інвесторів.

Вже зараз реалізовано пілотний проєкт для перевірки гіпотез та відпрацювання процесу реконструкції. Для цього було здійснено реконструкцію одного з корпусів заводу площею понад 5 тис. кв. м.

На цій території вже розмістились дитячий центр, офіси та коворкінг, танцювальна школа, бар-зона, конференц-зал, центр робототехніки, крафтова майстерня, барбер-школа, мультимедіа-лабораторія, центр урбаністики, виставковий зал та офіс інвестицій міськради – таке сусідство ілюструє важливість взаємодії у трикутнику "громада – бізнес – влада".

Нагадаємо, минулого року на одному з поверхів заводу запустили проект інноваційного центру "Промприлад.Реновація" та кампанію спільноінвестування. Для його запуску залучили більш ніж 1,2 млн доларів від різних інституцій та 21 приватного інвестора.

У лютому цього року ініціатори проекту "Промприлад.Реновація" викупили площі заводу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: