fbpx

Іванофранківець зібрав удома колекцію акваріумних риб-хижаків. ФОТО

Стиль життя 13:55, 08.04, 2016

Франківець Тарас Олійник зібрав унікальну колекцію з понад 40 видів прісноводних акваріумних риб-хижаків. Це мешканці Амазонки, озера Оріноко, водойм Таїланду та Ангори.

В одній із кімнат свого помешкання родина Олійників облаштувала справжній зоопарк: два папужки та кілька видів гризунів, черепахи – амазонські червоновухі та наша болотяна червонокнижна. Найбільша гордість Тараса Олійника  три величезні акваріуми з різними рибинами, пише Репортер

З рибами все почалося з 1998 року. Тоді Тарас вчився на першому курсі юрфаку, написав для когось реферат, заробив перші гроші та й купив двох піраній.

"Оце унікум природи, він у мене з малька виріс,  чоловік показує на величезну півметрову рибину.  Це червонохвостий фрактоцефалус або сом орінокський. Ще його мешканці Амазонки називають гігантською рибою, бо сягає до трьох метрів. Для нього немає жодної неможливої здобичі  птахи, навіть люди. Він у мене живе три роки. Ручний  з рук їсть".

Поруч із гігантом мешкає ще один хижак  сом-альбінос кларіас. Він має чотири отруйні шипи. Його укус еквівалентний 40 укусам ос чи кількох шершнів, а то й скорпіона. Така рибина мешкає в Таїланді. Цікаво, що може довго обходитись без води. Наприклад, коли водойма висихає, то цей кларіас може переповзти в іншу.

В іншому акваріумі живе акула Челінджера. Тарас каже, що на ній вчені досліджують види боротьби з раком. Від усіх хвороб ця рибина виліковується сама  голодує. З місяць нічого не їсть, лиш активно рухається і відновлюється. Виростає до двох метрів, якщо регулярно й багато годувати. Цікаво, що всім рибам Тарас Олійник раз на тиждень робить "розгрузку", не годує, аби ті оздоровлювалися.

Читайте також: Найкращим акваріумістом України став іванофранківець Григорій Поліщук

Ще є окремий нехижацький акваріум. Є тут дві піраньї метиніси, яких за цікаву форму ще називають срібними доларами. Попри грізну назву, ці риби  вегетаріанці! Люблять водорості, листя салату, шпинат. Поміж них плаває сомик анциструс, виростає до 20 см, а поки має лиш два. По всьому акваріумі просто таки літає ще один сомик  касатка-перевертач. Цікавий тим, що харчується брюшком до верху.

Більше читати у Репортері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: