fbpx

Івано-Франківщина серед областей, де найкраще виконується план з мобілізації, – Генштаб

Суспільство 14:39, 27.03, 2015

На цьому наголосив в. о спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Спілкуючись із журналістами, посадовець повідомив, що четверта хвиля мобілізації в Україні наразі виконана на 76% за призовом військовозобов'язаних та на 50% щодо мобілізації транспортних засобів. За словами посадовця, кожен восьмий призваний військовослужбовець, у рамках мобілізації, є добровольцем.

Як відзначив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України, особливістю 4-ї хвилі часткової мобілізації є те, що усіма мобілізованими пройдено спеціальну підготовку. Зокрема, вона здійснювалася в навчальних центрах, полігонах та у стінах навчальних закладів.

"Наразі вони проходять підготовку, під час якої відновлюють навички з військових спеціальностей, здійснюють стрільби, навчаються водінню всіх зразків військової техніки, – зауважив Владислав Селезньов.  Після навчання добре підготовлений особовий склад поповнює військові частини, де протягом 1-2 тижнів буде відбуватися бойове злагодження у складі підрозділів".

За словами Владислава Селезньова, наразі найкраще план з мобілізації виконується у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Львівській областях і в м. Києві.

Водночас, як повідомив посадовець, паралельно в Україні триває демобілізація військовослужбовців, призваних навесні-влітку 2014 року. 

"Демобілізовані військовослужбовці вирушають додому, отримують пільги, звання, особливий статус, матеріальну допомогу та лікування, передбачені законодавством",  відзначив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: