fbpx

Івано-Франківськ – місто контрастів: проект з критичним ракурсом

Культура 15:27, 26.04, 2015

Фотоконкурс "Моє місто у фотографіях. Івано-Франківськ", що його проводить UaModna, пропонує поглянути за парадні фасади.

"Місто, в якому на центральній площі (стометрівка) можуть похвалити вашу задницю, а вечором під клубом порахувати ребра. Місто Івано-Франківськ  місто контрастів!" – коментує фотодобірку на UaModna її автор, що взяв псевдо Moris Brother.

В короткій інформації про місця на фото, автор пояснює концепцію візуального ряду.

  • 1. Старі гаражі, нарешті добудований, ще один, торговий центр (так наче до цього не було де купити собі турецьку сорочку за 100 грн.) та старий дзвін у церковному музеї (здається, він так правильно називається)
  • 2. Пам'ятник гобіту. Ну, насправді задумувалось як пам'ятник Шевченку, але вийшов Фродо в старості.
  • 3. Драматичний театр. Напевно, єдиний театр, який може робити ремонт 10-ий рік і одночасно показувати вистави. До речі, вистави на досить пристойному рівні!
  • 4. Готель "Дністер". То така чорна діра в центрі міста, де міг би знаходитись хороший ресторанчик чи навіть дорогий готель європейського типу. Але ні – в самому центрі міста, реліквія, яка кожною цеглиною нагадує наше "велике" радянське минуле! Дракон  то так  як символ розрухи)
  • 5. Стометрівка. Серце Франківська. Насправді таких місць в Україні дуже мало, тому воно і ціниться. Тут постійно грають вуличні музики, старий дід сторожує місцеві задниці і пісюки, а біля фонтану грає музика Скрябіна.
  • 6. Ратуша. Місце, яке б могло стати найромантичнішим в Івано-Франківську, але там вже з років 20 поламані сходи на верхню терасу) Можна назвати це символом недосяжних висот.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: