fbpx

Івано-Франківськ перший в Україні запровадив сервіс електронної ідентифікації Mobile ID

Суспільство 17:18, 09.11, 2018

З 1 листопада на сайті Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська та порталі "Голос громади" в тестовому режимі вперше в Україні запрацював сервіс MobileID. Відповідно можна замовити близько 50 послуг та проголосувати за важливі питання життєдіяльності міста.

Як заявив на засіданні Кабміну міністр юстиції Павло Петренко, з 7 листопада в Україні почала діяти послуга MobileID – електронний підпис, який спрощує укладання контрактів і використання державних онлайн-сервісів. За словами міністра, закон про електронні довірчі послуги, який дозволяє використовувати сучасні електронні методи ідентифікації особистості, в тому числі і MobileID, вступив у силу.

1

Відтепер українці зможуть отримувати державні послуги і підписувати документи за допомогою мобільного пристрою. Перевагою нового цифрового підходу є фіксація реального часу підписання електронних документів.

Щоб скористатися послугою MobileID, потрібно звернутися до мобільного оператора і оформити за допомогою паспорта та ідентифікаційного коду SIM-карту нового покоління, на яку буде записано індивідуальний цифровий підпис.

Зараз на сайті ЦНАП м. Івано-Франківська система працює у тестовому режимі. Найближчим часом заплановано проведення презентації із демонстрацією можливостей цього сервісу.

Довідково: В 2018 році у ЦНАП м. Івано-Франківська суб'єкти звернень замовили 3117 послуг онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: