fbpx

Івано-Франківськ став фіналістом у боротьбі за Приз Європи

Суспільство 18:55, 01.04, 2015

31 березня 2015 року голова підкомітету з питань Призу Європи пан Аксель Фішер повідомив міському голові пану Віктору Анушкевичусу про включення Івано-Франківська до п'ятірки міст-фіналістів, з-поміж яких обиратиметься цьогорічний переможець.

Відтак, конкурентами обласного центру є міста Амії (Франція), Дрезден (Німеччина), Люблін (Польща) та Вара (Швеція). На цьому етапі кожний муніципалітет повинен підготувати короткометражний фільм, який висвітлюватиме проведення європейських заходів. Остаточне рішення ПАРЄ буде прийнято 21 квітня 2015 року. 

Зазначимо, щорічно Парламентська Асамблея Ради Європи оголошує конкурс на здобуття муніципалітетами чотирьох високих нагород – Європейського диплому, Почесного прапора, Почесного знака та Призу Європи. Зацікавлені міста готують подання, в якому описують свої здобутки у наступних площинах: членство в міжнародних організаціях, відносини з іншими муніципалітетами, програми обміну, європейські заходи, міжнаціональна солідарність. Слід зазначити, що найвищою нагородою є Приз Європи, який передбачає вручення місту-переможцю, окрім власне призу, ще й стипендії для навчальних візитів молоді до Європи.

Європейська історія Івано-Франківська розпочалася у 2005 році. Саме тоді місто отримало свою першу відзнаку – Європейський диплом. А вже в 2008 році громаді було урочисто вручено Почесний Прапор. У рік свого 350-річчя обласний центр здобув Почесний знак. Маючи активну проєвропейську позицію та сповідуючи одвічні принципи дружби, єдності й братерства, Івано-Франківськ уже кілька років поспіль упевнено крокує до останньої сходинки на своїй європейській стежині.

  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: