fbpx

Івано-Франківськ відзначили двома нагородами за доступність на всеукраїнському Форумі інклюзивності

Суспільство 09:57, 03.12, 2018

У неділю, 2 грудня, у Києві відбувся Форум інклюзивності. Івано-Франківськ був відзначений двома нагородами "Відкриті двері".

Форум ініціювала неприбуткова організація "Доступно UA", мета якої – показати, що люди, які пересуваються на інвалідній колясці, можуть жити і насолоджуватись життям, гуляти містом, відвідувати різні заходи та заклади, як і ті, хто ходить на своїх двох.

"Нагороди [відкриті двері] розлітаються Україною до своїх переможців. Зізнаємося, що трохи щемить серце розлучатися з ними після стількох місяців роботи. Проте ми знаємо, що вони в достойних руках. І нагороди не лише відзначать найкращих, а й мають стати прикладом, на який будуть орієнтуватися інші", – зазначають в організації.

Івано-франківський громадський ресторан "Urban Space 100" отримав перше місце у номінації "Ресторація". А додаткову нагороду "Мій простір" отримало місто Івано-Франківськ. Таку ж нагороду отримав київський кінотеатр "Жовтень". 

Нагороди для Франківська отримав проектний менеджер ГО "Тепле місто" Володимир Радевич. Він зауважує, що нагорода "Мій простір" адресувалася перш за все департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, завдяки якому у місті відбуваються перепланування пішохідних переходів з врахуванням потреб людей на візках.

"Точно можу виділити Тепле Місто та Комуналка ІФ Доступне місто! Звісно, що це швидше нагорода за старання. Форум інклюзивності завершується, а роботи до наступного тільки більшатиме для активістів міст",  зауважує Радевич.

Окрім цього, були визначені переможці у номінаціях "Публічний простір", "Ініціатива", "Проект", а також відзначили "Соціально відповідальну мережу".   

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: