fbpx

Івано-Франківськ вступив у міжнародну хартію відкритих даних

Суспільство 18:45, 22.02, 2019

Івано-Франківськ серед 4 міст України, які сьогодні долучилися до Міжнародної хартії відкритих даних.

"Відкриті дані – це норма для європейських країн. І дуже важливо, що Івано-Франківськ став одним із перших міст в Україні, де стали доступними для загалу і проекти рішень, і чимало іншої інформації. На сайті виконавчого комітету є понад 30 електронних сервісів, де можна отримати інформацію. Це новий рівень відкритості, коли влада викладає у вільний доступ муніципальні дані і громада отримує потужний безкоштовний ресурс для створення корисних для мешканців і бізнесу онлайн-сервісів, мобільних додатків", – розповів міський голова Руслан Марцінків.

Разом з Івано-Франківськом до хартії долучились також Тернопіль, Кропивницький та Хмельницький. Тепер в Україні вже 9 міст, що приєднались до Хартії та розвивають сферу відкритих даних. Цікаво, що 5 з цих міст входять в першу десятку рейтингу Transparent cities. Саме у цьому рейтингу Франківськ здобув перше місце у рейтингу прозорості інвестиційного сектору.

 

Довідково:

Міжнародна Хартія відкритих даних – це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. Вже 65 національних та місцевих урядів приєднались до ініціативи. Україна стала другою країною у світі після Мексики, де так багато міст взяли на себе такий обов’язок. Приєднання до Хартії сприяє досягненням у відкритті даних, прозорості та підзвітності влади і залученню громадян.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: