fbpx

Івано-Франківськ ввійшов у десятку найкращих міст для молоді

Суспільство 14:02, 20.02, 2018

Міністерство молоді та спорту України спільно з Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України наприкінці 2017 року вперше оголосили конкурс "Молодіжна столиця України", метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Всі міста, які претендували на це почесне звання, повинні були заповнити заявку за такими основними напрямками:

– політичний вимір (участь молоді у суспільно-політичному житті);

– соціо-економічний вимір (зайнятість та працевлаштування, підприємництво, соціальна інклюзивність та освіта);

– культурний вимір (творчість та глобалізація). 

Участь у конкурсі взяв Івано-Франківськ, передає прес-служба МВК. Заявка з наданою інформацією від багатьох структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради за підписом міського голови була відправлена у січні цього року. Після чергового засідання Наглядової ради конкурсу, серед 56 заявок, було обрано 10 міст-фіналістів. До переліку цих міст увійшли: Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Львів, Рівне, Тернопіль, Харків.

Днями відбулося публічне засідання Наглядової ради, на якому кожне з міст-фіналістів мало змогу виступити з власною презентацією про своє місто. Місто Івано-Франківськ презентувала і представляла делегація у складі трьох осіб: начальник відділу молодіжної політики Департаменту молодіжної політики та спорту Анатолій Середюк, голова ГО "Консалтингові технології", засновник молодіжного видання "Repost" Мар’яна Циганин та представник платформи  "Тепле місто", координатор проекту "Гарячий спорт" Ігор Крицак.

За результатами голосування представників оргкомітету конкурсу Молодіжною столицею України було оголошено місто Львів, а Івано-Франківськ, як і всі міста-учасники фіналу, отримав подяку за активну та гідну участь у конкурсі і увійшов до переліку найкращих міст України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: