fbpx

Івано-Франківськ зустрів соціальний мультимедійний проект "Переможці". ФОТО, ВІДЕО

Культура 21:50, 14.05, 2016

Соціальний мультимедійний проект "Переможці" про бійців АТО та волонтерів, які втратили кінцівки на Сході, відкрили сьогодні в Івано-Франківську.

До холу франківського театру сьогодні прийшли активісти, волонтери, бійці, міський голова Руслан Марцінків та просто небайдужі. Розпочали зі слова від військових капеланів та молитви за душі загиблих новітніх героїв України. Далі – коротенький фільм про те, як створювався проект, інформує “Бліц-інфо”.

Його основою стала серія фотографій відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової. Куратором проекту виступила телеведуча 1+1 Соломія Вітвіцька. І саме вона сьогодні презентувала “Переможців” іванофранківцям.

Це фотоісторії 17 бійців та одніє жінки-волонтерки, які втратили на війні ноги чи руки, але не втратили жаги до життя.

“Незважаючи на негаразди, що їх спіткали, ці хлопці залишились повноцінними членами суспільства — щасливими, красивими та повними сил для нового життя. Вони не хочуть, аби їх жаліли. Вони хочуть насолоджуватись життям та бути щасливими. І чесно кажучи, нам ще треба в них повчитись  так жити з насолодою”, – зауважила Соломія Вітвітцька.

За словами телеведучої, проект має на меті привернути увагу до проблем інвалідів та доступності українських міст. А також взяли за місію виконати мрії Героїв, які ж зазначені тут же  над світлинами.

Водночас, на фотовиставці можна купити спеціальний випуск журналу VIVA!, що присвячений “Переможцям”. Гроші від продажу спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні.

Слід зауважити, на презентацію також приїхали Герої проекту  Назар Барилко, Андрій Забігайло та Юрій Весельський. Хлопці кажуть, що хочуть змінити ставлення держави і суспільства до інвалідів. Та головне  не хочуть бачити жалю, а хочуть  дій.

Також до Івано-Франківська підтримати фотопроект приїхав зірковий гість Арсен Мірзоян,який виконав для присутніх кілька пісень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: