fbpx

Івано-Франківська міська виборча комісія призначила другий тур виборів мера

Політика 13:40, 29.10, 2015

Івано-Франківська міська виборча комісія сьогодні встановила офіційні результати виборів міського голови Івано-Франківська та видала постанову про проведення повторного голосування (другого туру).

15 листопада у другому турі виборів будуть представник "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Ігор Насалик та "свободівець" Руслан Марцінків, інформує Радіо Свобода.

Остаточні результати щодо складу міськради, за словами голови ТВК Лесі Петрик, ще не оприлюднюються, матеріали передані в ОВК, остаточні дані будуть відомі за кілька днів.

За попередніми підрахунками, до Івано-Франківської міської ради потрапляють представники шести партій: "Свобода", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Об’єднання "Самопоміч", партія "УКРОП", всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" і Українська народна партія. 

Найбільшу кількість голосів – близько 27 відсотків підтримки виборців отримує всеукраїнське об’єднання "Свобода", від якої до міськради проходить 14 депутатів. Причому більше половини з них були депутатами попереднього скликання.

На другому місці – "Блок Петра Порошенка "Солідарність", матимуть дев’ять депутатів. По шість депутатів матимуть у міськраді "Самопоміч" і "УКРОП", чотири депутати представлятимуть всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Якщо екзит-поли прогнозували подолання 5-відсоткового бар’єру лише для п’яти політичних сил, то після підрахунку голосів проходить і Українська народна партія. Від цієї партії буде три депутати, в тому числі Віктор Анушкевичус, який упродовж останніх дев’яти років був міським головою Івано-Франківська. Він балотувався на посаду мера і на цих місцевих виборах, однак, за результатами виборів мера, його випередили інші кандидати: Ігорь Насалик, Руслан Марцінків та Олександр Шевченко. 

В новій міській раді Івано-Франківська буде 42 депутати, серед них четверо жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: