fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Івано-Франківська обласна "Батьківщина" закликає підтримати референдум щодо заборони продажу сільськогосподарських земель

Івано-Франківська обласна "Батьківщина" закликає підтримати референдум щодо заборони продажу сільськогосподарських земель

Політика 09:07, 11.05, 2017

З відповідною заявою до мешканців Прикарпаття обласна партійна організація звернулася 10 травня.

З А Я В А

Івано-Франківської обласної організації партії ВО "Батьківщина"

ШАНОВНІ КРАЯНИ!

За часи української незалежності суспільство розділилося на два протилежні  полюси: на одному жирує невелика купка олігархів та державних злодіїв, а на другому − бідує український народ. Це стало можливим тому, що протягом цього періоду першими за безцінок викуплено та приватизовано практично всі стратегічні об’єкти державної власності, завдяки яким сьогодні вони отримують мільйонні та мільярдні прибутки.

Нині, згідно статті 14 Конституції України, основним національним багатством залишилася лише земля. Саме це й не дає спокою тим, хто хоче придбати її у власність та позбавити український народ останнього  ресурсу − земель сільськогосподарського призначення.

Нещодавно Верховна Рада України продовжила мораторій на їх продаж до 01 січня 2018 року та до прийняття відповідного Закону про обіг земель. Однак великим латифундистам та тим, хто хоче на її продажі збагатитися, не терпиться отримати у власність українську земельку вже зараз. Тому партія ВО "Батьківщина" спільно з асоціацією  фермерів та приватних землевласників 19 квітня 2017 року організували в м. Києві згідно Закону України "Про всеукраїнський референдум" збори більше 2 тисяч громадян України щодо ініціативи проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажі сільськогосподарської землі, обрано ініціативну групу та передано в установлені терміни  підготовлені документи до Центральної виборчої комісії.

Партія ВО "Батьківщина" виходила з того, що лише український народ має право сказати своє слово щодо бачення, як поступати з українською землею: продовжити існуючу заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення чи дозволити її купівлю-продаж всім бажаючим.

Але в розпорядженні нинішньої влади є прихвостні та ручні суди, які, щоб не почути думку народу, виконають любу їхні волю. Тому за поданням нікому невідомої громадської організації "Міжрегіональний народний контроль" окружний адміністративний суд м. Києва у складі судді Арсірія Р. О. заборонив ЦВК приймати рішення про реєстрацію ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму, утворену зборами громадян України. Незважаючи на це, партія ВО "Батьківщина", Івано-Франківська обласна організація розпочинають проведення всенародного референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення шляхом збирання підписів громадян.

Просимо кожного, кому не байдужа доля національного багатства – української землі, приєднатися до даної ініціативи на місцях в містах, селах, селищах області.

Це буде наша спільна боротьба проти посягань олігархату та манкуртів на безцінний український ресурс.  

Джерело: прес-служба ІФОО "Батьківщина"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: