fbpx

Івано-Франківська обласна філармонія показала своє життя у фотографіях

Культура 12:20, 07.11, 2014

У фойє обласної філармонії відбулося відкриття виставки репортажних фотографій Філармонія LIVE.

На світлинах концертні події, що відбувалися на сцені філармонії упродовж кількох концертних сезонів, пише Фіртка.

Також виставка присвячена світлій пам’яті художнього керівника академічного камерного оркестру "Harmonia nobile" Олегу Петровичу Ґереті. Днями минає 40 днів, відколи він музикує з ангелами.

Колеги по цеху відзначають його виняткову ерудицію, вміння нести у світ лад, спокій та гармонію. А разом з тим, кажуть, він умів тонко підмітити те, на що інші, можливо, не звернули б увагу. В житті. У творчості. В людях.

Олег Петрович усім серцем вболівав за успіх філармонії, показуючи тим самим гідний приклад своїм колегам. Він дуже хотів, аби прикарпатське професійне музичне мистецтво знали далеко за межами регіону та держави. Він радів кожній новій ініціативі та завжди був поруч зі словами підтримки. Виставку відкриваємо з думкою про Маестро.

"Великий вчитель, наставник і порадник, непересічна та гармонійна особистість, світлий оптиміст і чудовий музикант. У ньому нуртувало нескінченне джерело гумору… Таким Олег Петрович залишиться у моїй пам'яті назавжди", – говорить директор філармонії Андрій Савка.

Відвідувачі виставки впізнають на фото улюблених артистів та колективи, а саме: академічний камерний оркестр "Harmonia nobile", симфонічний оркестр, струнний ансамбль "Quattro corde", ансамбль народної музики "Бревіс", дует "Діалоги", тріо бандуристок "Пектораль", джаз-квартет "Art Prestige".

Автори – фотографи місцевих та всеукраїнських ЗМІ: Юрій Рильчук, Юрій Тоцький, Назарій Кучер, Анастасія Третяк, Андрій Шустикевич. Деякі фотографії з архіву прес-служби філармонії.

Музичний фон на відкритті концертної фотовиставки створював гітарист Назарій Михайлюк, а фотографи поділилися своїми думками і почуттями від музичного знимкування.

Цілком можливо, що відвідувачі філармонії на одному із виставкових фото знайдуть і себе. Партнер фотовиставки Мережа хороших фотомагазинів "САКО".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: