fbpx

Івано-Франківська облрада відмовилася контролювати сплату податків олігархами

Політика 12:14, 17.04, 2015

Івано-Франківська обласна рада провалила голосування за ініціативу партії "ВОЛЯ" щодо створення Тимчасової контрольної комісії, яка перевірятиме повноту сплати податків підприємствами олігархів, облгазами, лісгоспами та бюджетоутворюючими підприємствами області, і надходження цих коштів до місцевих бюджетів.

“За” включення цього питання до порядку денного проголосувало лише 7 депутатів. Не голосували фракції “Батьківщина”, “Свобода”, “Наша Україна” та інші.

Член Ради партії “ВОЛЯ” Ольга Галабала заявила, що облрада відмовилася політично визнавати те, що великі підприємства на Прикарпатті, які здебільшого належать олігархам – Коломойському, Ахметову, Суркісу, Шуфричу, не доплачують мільйони гривень в місцеві бюджети або такі податки несправеливо розподіляються.

Політик навела конкретні факти, які вже виявлені партією “ВОЛЯ”.

“Таким рішенням облрада фактично відмовилася публічно визнати той факт, що “Укрнафта” Коломойського платить, приміром, у бюджет Молодьківської сільської ради 362 грн на місяць за оренду землі, а в Зеленську  39 гривень”,  заявила Ольга Галабала.

За її словами, бюджет міста Бурштин через несправедливий розподіл податків і законодавчі прогалини недоотримує близько 66 мільйонів гривень податку від Бурштинської ТЕС Ахметова, а екологічний податок у місто складає лише 500 гривень на рік.

Величезний агрохолдинг “Оскар”, який пов’язують з регіоналом Шуфричем, платить за користування 10 000 га землі 2,5 тисяч гривень!!!

“Комісія мала продемонструвати політичну волю, аби громади почали отримувати гроші в місцеві бюджети, бо це питання не податкових органів, прокуратури чи СБУ – це питання депутатів, які, на жаль, часто працюють в інтересах олігархів”,  заявила Ольга Галабала.

Нагадаємо, з ініціативою створення такої комісії виступив на минулому засіданні облради нардеп від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко. Тоді ж було прийнято рішення створити таку Комісію за спільним протокольним дорученням голови обласної ради та обласної державної адміністрації, розробити Положення про роботу такої комісії та розглянути питання на наступному засіданні. Проте протокольне доручення не було надано і питання в порядок денний не включено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: