fbpx

Івано-франківська школярка створила ілюстровану відеоісторію про Володимира Стернюка. ВІДЕО

Наша історія 20:23, 14.04, 2019

Він за життя працював бібліотекарем, обліковцем, сторожем у парку, санітаром, фельдшером. Але завжди залишався священиком. Митрополит Володимир Стернюк став натхненником для учениці Католицької школи Анастасії Сеньків.

Анастасія Сеньків навіть написала наукову роботу для Малої академії наук України. Втім, на цьому вирішила не зупинятися. На основі зібраної інформації створила графічну відеоісторію про життя і діяльність Володимира Стернюка, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Ілюструвала фільм Юлія Буряк. Підняла з архівів десятки світлин, графічно оформила їх. Так на екрані ожила розповідь про поводиря підпільної української церкви.

Анастасія сподівається, її робота зробить уроки історії цікавішими. І таки стане у нагоді для її однолітків. Переконана, такі постаті як Володимир Стернюк заслуговують на пошану та визнання.

Нині Анастасія – випускниця школи. Зізнається, у планах – ще не одна ілюстрована біографія великих людей. Та на порядку денному – зовнішнє незалежне оцінювання і вступ у вуз. І лише потім – хобі. До слова, свою майбутню професію дівчина теж має намір пов’язати з історією.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: