fbpx

Івано-Франківське СБУ розглядає звернення про антидержавну діяльність лікаря обласного кардіодиспансеру

Суспільство 08:20, 12.07, 2018

Звернення франківчанки Алли Агеєвої до обласного упрвління СБУ стосується російської пропаганди, свідком якої жінка стала, перебуваючи на лікуванні в обласному клінічному кардіологічному диспансері (ОККД).

Алла Агеєва, яка народилася у Франківську, 50 років пропрацювала медиком на Донбасі, а потім змушена була тікати звідти від окупантів, оприлюднила своє звернення в медіа.

Жінка розповіла "Репортеру", що 8 травня під час прийняття процедури у фізіотерапевтичному відділенні ОККД почула, як лікар Жанна Айрапетова, готуючи "святковий стіл до 9 травня", голосно, в присутності 2-3 співробітників, говорить наступне: "Я родом из Грозного. Это Чечня. Там сейчас правит очень умный, серьезный, хороший руководитель Рамзан Кадыров. Его очень уважает президент России Путин, который тоже хорошо руководит своей страной. А здесь, в Украине, хотят отменить праздник победы, перечеркнуть память наших отцов-освободителей-защитников. Почему я должна их забыть?!"

Це приголомшило франківчанку. 

"По-перше: ніхто не збирається забороняти "чтить память про освободителей". Святкуйте собі вдома, скільки хочете! Але на державному рівні цей день має бути не святом, а саме днем пам’яті всіх загиблих у ІІ Світовій війні. Ми маємо вшановувати їхню пам’ять, а не скакати на кістках і заливатися "100 грамами".

По-друге (і я вважаю це головним): тепер, коли в Україні йде війна, лікар Айрапетова, громадянка України, славить ворогів України, вбивць українців! Як таке можливо?!

Я народилась, виросла і закінчила інститут в Івано-Франківську. 50 років відпрацювала лікарем на Донбасі, у Краснодоні (з 2016 року Сорокине). А тепер – переміщена особа у своєму рідному місті, біженка, саме завдяки таким, як Айрапетова. Я все кинула на Донбасі. Тут знімаю кімнату, бо квартиру – дорого. Повернулась на батьківщину, пішла від ворогів – для чого? Щоб чути та спостерігати тут те, чому була свідком там?" – пише у зверненні Алла Агеєва. 

Жінка наголошує, що сама у будь-який момент могла стати жертвою кадировських і путінських головорізів. 

 – живий свідок тих подій 2014 року і не з чуток знаю факти:

1) як кадировці вбили на роботі жінку, що заступилась за дівчину-робітницю, яку потім і зґвалтували,

2) як російський танк серед білого дня розчавив тролейбус, в якому одразу загинуло двоє людей і троє було травмовано,

3) як кадировці взяли в заручники п’ятеро дівчат-студенток у гуртожитку, погрожували їм та їхнім батькам по телефону серед ночі та вимагали викуп за їхнє звільнення,

4) як мене ті самі "визволителі" погрожували кинути "на підвал" за те, що я боронила співробітницю,

5) як один із "ополченців" ввечері після роботи обісцяв мене за почуте привітання колезі-сусіду: "Слава Україні!", ще й додав: "Старая бандеровка, теперь будешь славить свою Украину?"

6) як днями і ночами гуркотіли, йдучи через місто, колони російських танків, БТРів та КамАЗів з російськими солдатами, а потім так звані безчисленні гумконвої зі зброєю, технікою та снарядами. Було там і "пропітаніє", але для російських солдатів – армію ж треба годувати?" – описує події жінка. 

Алла Агеєва звернулася до головного лікаря диспансеру. На зустрічі, яку він влаштував з лікарями диспансеру, Айрапетова не заперечувала звинувачення.

"Так, я сказала, що вона не має права працювати в державній установі, має бути звільнена", – пише у зверненні Алла Агєєва.  

Головний лікар ОККД пообіцяв прийняти рішення з приводу своєї працівниці, але пізніше повідомив пацієнтці, що ця лікар – пенсіонер, інвалід ІІ групи. Підстав її звільняти немає, а сама звільнятися медик не має наміру. Щоби пригасити конфлікт, її відправили у відпустку. 

"У мене склалося враження, що не лише працівники, а й керівник установи не розуміють, що відбувається в Україні, що йде війна і як вони мають поводитись. Невже їм байдуже все це, тільки б їх не чіпали, не турбували?! Я вважаю, що мова має йти про антидержавну діяльність таких, як лікар Айрапетова. І вони мусять нести за це відповідальність. Вважаю, що ця лікарка має бути принаймні звільнена з роботи і попереджена СБУ", – обґрунтовує свою позицію Алла Агеєва.

Прес-секретар управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар повідомила КУРСу, що звернення Алли Агеєвої знаходиться на розгляді. 

"Це пахне політикою, а я в політику не граюся. Наша справа – лікувати людей. Хто там що сказав, я того не знаю. Для цього є відповідні органи, які тим займаються. Щоб я прийняв рішення звільнити людину, я повинен мати доказову базу. На якій підставі я маю звільнити жінку, якщо вона відмовляється писати заяву? Я в політичні ігри не граюся, це дуже тонке питання, і я не хочу туди лізти", – прокоментував ситуацію головний лікар ОККД Віктор Якимчук. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: