fbpx

Івано-франківські діти зможуть пізнавати науку через цікаві експерименти. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:47, 03.09, 2015

7 вересня в Івано-Франківську розпочнеться набір у дитячий науково-пізнавальний клуб "Думай Рум". У ньому діти вивчатимуть світ через фізико-хімічно-біологічну площину, тобто вивчатимуть складні предмети за допомогою справжніх експериментів.

За словами однієї зі співзасновниць дитячого науково-пізнавального клубу "Думай Рум" Оксани Главацької, цей гурток допоможе дітям пізнати світ на дотик.

"Це зовсім інший формат, ніж у школі. Там діти спочатку вивчають формули, щось складне, а потім, якщо вдасться, якщо є можливість у школі, пробують втілити якийсь експеримент. У нас діти вивчають світ на дотик. Обов’язково на кожному занятті проводиться експеримент, пояснюється. Тут немає теорії чи складних формул. Приходимо до того, що діти потрошки вивчають, що таке молекула і з чого вона складається. Це цікаво", – розповіла Главацька.

Один із співзасновників клубу, а також викладач Валерій Петрук розповів, що ідея клубу може бути незрозуміла навіть батькам, адже науки досить серйозні для такого юного віку. Завдяки експериментам, від яких діти захоплюються, вони хочуть знати більше.

"Ми не відокремлюємо дуже сильно фізику, хімію і біологію. Ми показуємо, що ці три науки є фундаментальними і вони нас оточують скрізь: коли ми йдемо на роботу, коли їмо, прибираємо. Ми показуємо повсякденне життя в дуже цікавих наочних експериментах", – розповів Валерій Петрук.

Він продемонстрував кілька експериментів із сухим льодом та пояснив, з чого той зроблений.

У "Думай Рум" діти навчаються у лабораторії зі справжнім науковим обладнанням, яке є мало в якій школі. Вони вивчають і назви усіх предметів, які використовуються для експериментів. Дітям пояснюють, що це не ігрова кімната, а лабораторія, тому потрібно бути обережними. Так вони змалку навчаються обережності і відповідальності. За їх роботою у лабораторії наглядає викладач.

В Україні до цього часу такий клуб вже два роки існує лише в Києві. Навчання відбуватиметься два-три рази на тиждень. Вартість одного заняття – 60 гривень. Діти будуть поділені на групи молодшого і середнього шкільного віку (від 6 до 12 років). А згодом, ймовірно, відкриється група для дошкільнят. У жовтні планується запустити групу для творчих дітей, але теж з науковим нахилом. Їм пояснюватимуть, до прикладу, з чого зроблена фарба і тому подібне.

Викладатимуть у клубі молоді активні люди, здебільшого франківські студенти профільних спеціальностей, у яких самих ще не згасла жага до знань.

Клуб діятиме на базі Університету права імені Короля Данила Галицького за адресою: вул. Коновальця, 35. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: