fbpx

Івано-франківські фрі-файтери стали чемпіонами Європи

Спорт 10:10, 03.12, 2014

В Баку (Азербайджан) завершився чемпіонат Європи з фрі-файту серед дорослих та юніорів в розділі "real-fight", участь в якому взяли 256 спортсменів із 18 країн. Наші спортсмени завоювали на змаганнях три золоті та дві срібні медалі.

Чемпіонами Європи у вагових категоріях 57 кг та 84 кг стали, відповідно, Тарас Грицьків та Олег Колотило з Івано-Франківська (тренер – Заграновськи М. М.). Ще одне золото, у ваговій категорії 79 кг, виборов представник Сумщини Олег Глянцев (тренер – Бондаренко І. А.), інформує прес-служба Спортивного комітету України.

Срібну медаль на ЧЄ здобув спортсмен із Полтавської області Богдан Головатий, вагова категорія 63 кг, тренер – Шемаров В. М.

У змаганнях юніорів на другу сходинку п’єдесталу зійшов киянин Юрій Комар, він виступав у ваговій категорії 69 кг (тренер – Росохатий М. В.)

Таким чином, наша збірна посіла третє загальнокомандне місце на турнірі. На першій ходинці збірна Грузії, на другій – Росії.

Окрім ЧЄ, про який йшлося вище, у Баку провели також відкриту європейську першість серед юнаків та юніорів у розділі "limited-fight". В рамках цього турніру змогли виступити майже 300 юних спортсменів із 31 країни. Українці вибороли 12 нагород та посіли друге загальнокомандне місце. Першими ж тут стали представники Індії, на третьому місці росіяни.

Так, в змаганнях юніорів (16-18 років) маємо золото Ярослава Василька із Сумської області (вагова категорія +84 кг), срібло його земляка Сергія Ходуна, який виступав у в. к. 84 кг (обох хлопців тренує Бондаренко І. А.) та бронзу Юрія Комара, якому вдалося зробити у Баку хай не золотий, проте "дубль".

Щодо виступу юнаків (10-12, 13-15 років), то тут маємо блискучий результат від представників Запорізької області – 4 золотих та 1 срібна медаль. Чемпіонами Європи додому повернулися Дмитро Батрак (в. к. 52 кг), Роман Касьянов (в. к. 47 кг), Іван Жуков (32 кг) та Денис Терех (в. к. 42 кг), крім того, Денис зумів вибороти ще й срібло у ваговій категорії 47 кг. Усіх хлопців тренує Бурда А. С.

Срібними призерами стали Роман Руденко (57 кг) та Сергій Набаранчук (52 кг) з Київщини (тренер – Кирилюк В. М.), а також Євген Уберман (в. к. 42 кг) та Сергій Угрин (в. к. 32 кг) з Тернопільської області (тренери – Никифорець Г. Д. і Долішній О. В., відповідно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: