fbpx

Івано-франківські ОСББ демонструють показові практики. ВІДЕО

Суспільство 13:22, 03.05, 2018

Хто в домі господар? Нині цю роль внаслідок організації самоуправління визначають самі мешканці багатоквартирного будинку. А створення ОСББ – чудовий привід познайомитися із сусідами і спільно спланувати подальше управління житлом.

Раніше ці функції були покладені на державні житлово-комунальні контори. Однак їхня діяльність виявилася малоефективною. Про це свідчить поточний стан житлового фонду, яким раніше опікувалися ЖЕКи. Настав час брати справу у свої руки, запевняють в Івано-Франківській мерії. Тим паче міська влада всіляко сприяє всім починанням ініціативних мешканців, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Чималими досягненнями хвалиться голова правління ОСББ "Станіславський дім", що за адресою Шевченка, 9, Марія Починок. На створення об’єднання співвласників всі погодилися одноголосно. Адже будинок зведений ще в минулому столітті, практично розсипався. Були проблеми з електрикою та водовідведенням, покрівля протікала.

Реконструкцію подвір’я розпочали зі встановлення воріт. Головне, кажуть мешканці будинку, аби дизайн конструкції відповідав історичній частині міста.

Капремонт покрівлі історичного будинку практично на фінішному етапі. Марія Починок каже, проблем на шляху управління будинком чимало. Однак важливо не здаватися на підорозі – і результат не забариться.

КУРС писав, що ОСББ "Станіславський дім" перемогло у всеукраїнському конкурсі "Найрозумніші спільноти України".

За час створення об’єднання співвласників "Берізка-ІФ" за адресою Молодіжна, 48, а це понад 2 роки, житловий фонд суттєво видозмінився. Адже це ОСББ – постійний учасник муніципальних конкурсів співфінансування.

Для створення ОСББ співвласникам будинку необхідно вивчити загальну інформацію про житловий фонд, зокрема технічний стан будинку та його економічні показники. Другий крок – це організація установчих зборів. Там, власне, мешканці обирають форму управління і статут ОСББ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: