fbpx

Івано-франківські підприємці розпочали збір коштів для допомоги військовим

Суспільство 12:43, 01.07, 2014

Івано-франківські підприємці розпочали проект «Свій за свого», спрямований на збір коштів та необхідних засобів для українських військових в зоні АТО.

Відомо, що українські військові потребують дуже багато речей. Для їх закупівлі ініціативною групою івано-франківських підприємців було розпочато збір коштів. Усі зібрані кошти і засоби, які за них куплені, були особисто передані військовослужбовцям.

Голова Асоціації міст-побратимів Леся Федорук розповіла про ідею створення та цілі проекту: «Наразі є дуже багато проблем у забезпеченні необхідними речами військовослужбовців, для цього придумано проект «Свій за свого», щоб кожен мешканець міста зміг допомогти нашим військовим. Ми хочемо, щоб кожен, хто відчуває себе активним громадянином, міг долучитися до акції».

Частину зароблених за день коштів власники ресторанів віддаватимуть на потреби армії. Так, вчора власник ресторану "Кабукі" віддав 25% виручки ресторану на потреби української армії. Сьогодні ця акція проходить у ресторані "Рондель".

Також власники ресторанів погодилися розмістити у своїх закладах благодійні скриньки, в яких відвідувачі зможуть залишити свої пожертви військовим.

Одна з ініціаторів проекту Лідія Анушкевичус розповіла, що у певний момент вона зрозуміла, що більше не може просто сидіти перед телевізором і весь час гудити владу, тоді пані Лідія звернулась до Юрія Романюка, який дав невеликий список з потребами військових.

«Я знаю, хто готовий допомогти, знаю бізнесменів, які не зможуть відмовити, ми за півтора дня назбирали все, що було у списку, і відвезли нашому батальйону. Хлопці самі розібрали, що їм потрібно, що не потрібно – ми забрали назад і поміняли на те, що необхідно, – розповідає Лідія. – Зараз ми збираємо гроші на тепловізор для батальйону «Айдар».

Підприємець Леся Воробканич повідомила про те, що нашим військовим потрібно все – від шкарпеток і майок до кровоспинних засобів і тепловізорів.

«Стояти збоку і дивитися сил немає. Хто не хоче поділитися малим, можливо, буде ділитися своїми дітьми, я це чітко розумію. Мені байдуже, яка у нас влада, для мене головне, щоб якнайбільше людей вижили. Ми хочемо привезти кровоспинні засоби, засоби для тампонажу, навіть носилки, які б можна носити у рюкзаку», – повідомила Леся.

Громадський активіст Андрій Фармуга пообіцяв інформувати громадян про зібрані кошти та передані українським військовим засоби на сторінці проекту у Facebook. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: