fbpx

Івано-франківські та польські експерти думали, як застосувати польський досвід для реформ в Україні

Суспільство 11:09, 31.07, 2014

В Івано-Франківську відбувся Форум українсько-польських експертів, на якому учасники обговорили варіанти застосування польського досвіду для реформ в Україні.

Експертів з Польщі та Івано-Франківська в Прикарпатському національному університеті зібрала дискусія "Українська дорога трансформації. Чи стане в нагоді польський досвід?". 

Ректор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ігор Цепенда сподівається, що саме такі форуми можуть донести до вищого керівництва держави думку громадськості.

Один із учасників заходу – директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький пояснив кореспонденту КУРСу своє бачення подальших кроків української влади для успішних реформ:

"Україні потрібен парламент, у якого є право голосувати, а право управляти – в народу. По-друге, потрібна реформа місцевого самоврядування. По-третє, треба шукати союзників, бо сама Україна врятувати себе не зможе", – зазначив Ян Маліцький.

Такі форуми відбуватимуться в усіх містах України. Представники Польщі таким чином почують проблеми та ідеї кожного регіону України та запропонують своє бачення. Результати форумів польська і українська сторони доведуть до відома Міністерства закордонних справ обох держав для планування подальшої співпраці.

Наступний Форум українсько-польських експертів відбудеться у Вінниці 1 серпня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: