fbpx

Івано-франківські ударівці закликали виступити проти призначення управлінням освіти нового директора школи №21

Суспільство 20:10, 02.04, 2015

Івано-Франківська міська організація політичної партії "УДАР" закликала усі політичні сили обласного центру Прикарпаття, громадські організації та незалежні громадські ініціативи виступити проти дій міської влади, а саме – призначення нового директора ЗОШ №21.

Івано-Франківська міська організація політичної партії "УДАР" закликала політичні і громадські сили міста виступити проти призначення нового директора ЗОШ №21 та висловити підтримку колективу навчального закладу.

"Як нам стало відомо, на посаду директора призначено родича заступника начальника Управління освіти Івано-Франківського МВК, – особу, яка працювала в цій же інстанції,  йдеться в заяві партії, більше того, проти новопризначеного директора офіційно виступив педагогічний колектив та батьківський комітет ЗОШ №21".

Ударівці відзначають, що нового директора призначено без обговорення з колективом, без урахування думки вчителів, які десятки років працюють в навчальному закладі. 
"Про це вчителі та батьки неодноразово заявляли як в ЗМІ, так і особисто міському голові п. Анушкевичусу та начальнику профільного управління п. Микулі. Проте чиновники, які перебувають на службі у громади, продовжують ігнорувати думку людей, – мовиться в документі партії "УДАР",  зважаючи на вищенаведені факти, вважаємо за необхідне надати цьому питанню максимального розголосу, до чого закликаємо місцеві ЗМІ. А також закликаємо усіх небайдужих мешканців міста підтримати колектив та батьків учнів ЗОШ № 21".

"Як політична сила, активісти якої брали активну участь у Революції Гідності та відстоювали принципи поваги до позиції українських громадян, попереджуємо: якщо влада міста Івано-Франківськ забула, то ми можемо нагадати, що головною метою Революції Гідності, яку очільники міста також підтримували, було і є  примусити владу працювати заради своїх громадян! Саме тому вважаємо ігнорування позиції педагогічного колективу та батьків учнів при призначенні директора ЗОШ №21 грубим нехтуванням передусім принципів Революції Гідності",  відзначили ударівці у своїй заяві.

"Поряд з цим, повідомляємо, що будемо ініціювати депутатську комісію з перевірки законності та правомірності дій керівника управління у питанні призначення на посаду директора ЗОШ №21 особи з числа співробітників управління, яка перебуває у родинних зв'язках із заступником начальника відповідного управління",  заявили партійці.  

Додатково ударівці повідомили, що відповідне звернення вони готують відправити в прокуратуру міста Івано-Франківська для перевірки законності призначення п. Савки на посаду директора ЗОШ №21, інформує БРИЗ.

Вчора у Франківську колектив школи №21 зустрів новопризначеного директора криками "Ганьба!"

Сьогодні голова Асоціації піклувальних рад шкіл міста Івано-Франківська та член Громадської ради при управлінні освіти міськвиконкому Петро Хмельовський заявив, що конфлікт між вчительським колективом і новопризначеним директором у школі №21 спричинили помилки управління освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: