fbpx

20 тисяч євро на поїздки молоді в Європу: Івано-Франківськ урочисто отримав Приз ПАРЄ. ФОТО

Суспільство 16:59, 28.09, 2018

Місто Івано-Франківськ у цьому році відзначене найвищою нагородою Парламентської Асамблеї Ради Європи – Призом Європи. Сьогодні у драмтеатрі відбулось урочисте вручення нагороди.

Івано-Франківськ – друге після Харкова українське місто, яке отримало Приз Європи. Нагорода – це грамота, медаль і 20 тисяч євро на поїздкаи молоді в Європу.

За словами представника Парламентської Асамблеї Ради Європи Яака Медісона, Приз Європи надається містам, в яких помітні реформи, де просуваються ідеї ЄС, розвивається туризм.

"Мені здається, що Івано-Франківськ дуже добре працює, дуже добре втілює реформи для того, щоб стати комфортним для життя своїх мешканців. Навіть з того, що ми бачимо на вулицях, як все виглядає, – саме за цей факт місто вже заслужило цю нагороду, – відзначив Яак Медісон. – Особисто в мене здивування викликало досягнення у сфері електронного врядування, електронних петицій. Тут робиться все, щоб зробити життя кращим, доступнішим, а також борються з корупцією". 

Щоб зрозуміти, за що місто отримало високу нагороду, потрібно "подивитись на себе в дзеркало", додав він.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, місто доклало достатньо зусиль, щоб заслужити Приз.

"Івано-Франківськ отримає нагороду за розвиток, за те, що ми маємо мету  побудувати європейське місто для проживання. Це відзнака показує, що Європа бачить, що ми розвиваємось. Так, у нас є достатня кількість проблем, але європейці оцінюють нас. Це велика відповідальність для нас. Це є часткою кожного іванофранківця, який доклав зусилля, щоб зробити місто таким". 

Мер додав, що ця нагорода  це швидше кредитна історія, яка дозволить місту легше отримати гранти у майбутньому і ще більше просунутися на шляху до Європи. 

Нагадаємо, 28 вересня в Івано-Франківську стартував ІV Міжнародний інвестиційно-економічний форум "Партнерство і Перспектива". 

Кожного року тематика Форуму охоплює різноманітні сфери економічного розвитку міста, проте незмінною головною метою завжди залишається покращення інвестиційного клімату та інвестиційної привабливості. Головна ціль цьогорічного Форуму  продемонструвати потенціал міста, спрямований на впровадження і використання новітніх європейських технологій та практик.

Участь у форумі беруть потенційні інвестори, делегації з наших міст-побратимів, представники іноземних дипломатичних місій в Україні, міжнародних фінансових інституцій, фондів, сфери бізнесу, освіти та культури, народні депутати, очільники міст та областей. Всі вони стали учасниками урочистостей з вурчення Франківську Призу Європи.

 

Довідково:

Приз Європи – почесна нагорода, що призначається для того міста, яке найактивніше просуває європейські ідеї. Він складається з пам'ятного знака, грамоти та грошової нагороди.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: